Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Evropski prvak je padel, PSG gre v polfinale

Parižani in Londončani so preskočili še eno oviro, Bayern brez Lewandowskega ni zmogel preobrata. Pirova zmaga Porta. Jutri še dva spektakla.
Angel di Maria in Neymar sta se veselila uvrstitve v polfinale. FOTO: David Ramos/AFP
Angel di Maria in Neymar sta se veselila uvrstitve v polfinale. FOTO: David Ramos/AFP
P. Z.
13. 4. 2021 | 23:10
13. 4. 2021 | 23:31
2:10
Pariški zvezdnik Neymar je v prvem polčasu imel štiri priložnosti in zadel dve vratnici, preden je za Bayern v 40. minuti dosegel gol Eric Choupo-Moting, kar je povsem odprlo povratno tekmo četrtfinala lige prvakov. Branilci naslova iz Münchna so začutili priložnost, da zasučejo zgodbo po domačem porazu z 2:3, močno so pritisnili, toda brez najboljšega strelca Roberta Lewandowskega niso zmogli odločilnega gola.



PSG, ki se je Bavarcem maščeval za poraz v lanskem finalu, se bo v polfinalu pomeril z Borussio ali Manchester Cityjem (prva tekma 1:2). Chelsea v Sevilli ni imel velikih težav pri branjenju vodstva z 2:0, čeprav je klonil z 0:1 (Taremi, 93.). Zdaj Londončani čakajo zmagovalca jutrišnjega dvoboja Liverpool – Real Madrid (1:3).

Bayern ni ubranil naslova. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Bayern ni ubranil naslova. FOTO: Christian Hartmann/Reuters


Nemci so poskušali, a so venomer naleteli na vratarja Keylorja Navasa ali domačo obrambo. Šestkratni evropski klubski prvaki so tako ostali brez možnosti, da bi tretjič v zgodovini ubranili evropski naslov (1974, 1975, 1976). Na zadnjih dvajsetih tekmah v ligi prvakov so izgubili le eno, prejšnji teden doma s PSG 2:3.

Thomas Tuchel je Chelsea popeljal v polfinale. FOTO: Marcelo Del Pozo/Reuters
Thomas Tuchel je Chelsea popeljal v polfinale. FOTO: Marcelo Del Pozo/Reuters


Chelsea je v Sevilli, kjer sta bili odigrani obe tekmi s Portom, brez večjih težav zadržal prednost s prve tekme. Čeprav so imeli Portugalci več od igre in prvo uro izrazito terensko premoč, si resnejših priložnosti niso priigrali. V zaključku so fizično precej padli, tako so Angleži prevzeli pobudo, a jim obrambe tekmeca ni uspelo predreti z zadetkom. Edinega na tekmi je dosegel Porto v tretji minuti sodnikovega podaljška.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine