Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

V idealni enajsterici avstrijskega prvenstva tudi Gorenc Stanković

Slovenski vezist Jon Gorenc Stanković, ki igra za avstrijskega prvaka Sturm iz Gradca, je bil uvrščen v idealno enajsterico avstrijskega prvenstva.
Jon Gorenc Stanković je bil steber Sturma na sredini igrišča. FOTO: Radovan Stoklasa/Reuters
Jon Gorenc Stanković je bil steber Sturma na sredini igrišča. FOTO: Radovan Stoklasa/Reuters
T. E.
30. 5. 2024 | 19:00
1:37

Naslov prvaka Sturma v avstrijskem prvenstvu odmeva, rezultati so vidni tudi pri izboru najboljših nogometašev sezone, med katerimi je kapetan črno-belih iz Gradca Jon Gorenc Stanković. V najboljšo enajsterico je bil izbran tudi srbski reprezentant in igralec rdečih bikov iz Salzburga Strahinja Pavlović. Slovenija in Srbija se bosta pomerili v drugem igralnem dnevu skupine C na evropskem prvenstvu. 

Foto Instagram
Foto Instagram
 Jon Gorenc Stanković je za avstrijske prvake, ki so poleg državnega prvenstva osvojili tudi naslov državnih prvakov, odigral 28 tekem ter prispeval tri gole in asistenco. Z graškim klubom je sezono pričel v evropski ligi, iz katere je klub izpadel, nato pa se je v konferenčni ligi pomeril z dvema nasprotnikoma ljubljanske Olimpije iz skupinskega dela konferenčne lige, s Slovanom iz Bratislave in Lillom, ki je bil v šestnajstini finala močnejši od Avstrijcev.

Z Gorencem Stankovićem v avstrijskem klubu igra tudi slovenski napadalec Tomi Horvat, ki je za graški klub zabil enajst golov in temu dodal še deset podaj. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine