Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Srbi zagrozili celo z odhodom iz Nemčije

Vodilne može pri srbski nogometni zvezi je zmotilo petje albanskih in hrvaških navijačev na včerajšnji tekmi evropskega prvenstva v Hamburgu.
Srbski nogometaši so euro odprli s porazom proti Angležem. FOTO: Bernadett Szabo/Reuters
Srbski nogometaši so euro odprli s porazom proti Angležem. FOTO: Bernadett Szabo/Reuters
20. 6. 2024 | 16:22
20. 6. 2024 | 16:22
1:42

Le dobro uro pred začetkom težko pričakovane tekme med Slovenci in Srbi je kot bomba odjeknila novica, da slednji razmišljajo o umiku z evropskega prvenstva. Z odhodom je namreč zagrozil generalni sekretar srbske nogometne zveze Jovan Surbatović.

Srbe so zmotile sporne pesmi, ki so jih menda včeraj na stadionu v Hamburgu peli albanski in hrvaški navijači. V njih naj bi pozivali celo k smrti Srbov. »Kar se je zgodilo, je škandalozno. Zaradi tega smo od pristojnih pri Evropski nogometni zvezi (UEFA) že zahtevali, da ustrezno ukrepajo ter ostro kaznujejo Albance in Hrvate,« je za srbsko televizijsko postajo RTS poudaril Surbatović.

Verjame, da se bodo pri Uefi odzvali s strogimi sankcijami. »Če ne bodo ukrepali, bomo resno razmislili o tem, kako bomo ravnali naprej,« je dal generalni sekretar srbske nogometne zveze jasno vedeti, da razmišljajo tudi o odhodu iz Nemčije. Ob tem kaže dodati, da tudi srbski navijači nikakor niso nedolžni. Angleži so se namreč pritožili, da so med njihovo tekmo oponašali opičje zvoke, namenjene temnopoltim Otočanom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine