Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Southgate prečrtal dva standardna reprezentanta

Anglija, tretja tekmica Slovenije na euru 2024, bo v Nemčiji brez izkušenih Jacka Grealisha in Harryja Maguireja. Znanih vseh 26 igralcev? Jutri z Islandijo.
Jack Grealish in Harry Maguire ne bosta videla eura 2024. FOTO: Paul Childs/Reuters
Jack Grealish in Harry Maguire ne bosta videla eura 2024. FOTO: Paul Childs/Reuters
6. 6. 2024 | 16:54
7. 6. 2024 | 13:34
2:06

Angleška reprezentanca bo jutri na Wembleyju proti Islandiji odigrala zadnjo pripravljalno tekmo pred eurom 2024, na katerem se bo 25. t. m. v Kölnu pomerila s Slovenijo.

Selektor Gareth Southgate je bil pred težko nalogo, saj je moral izbrati 26 nogometašev od 33, ki jih je imel na pripravah. Prečrtal je Jamesa Madisona (Tottenham) in Curtisa Jonesa (Liverpool), kar je bolj presenetljivo, v Nemčijo ne bosta odpotovala tudi standardna člana reprezentance treh levov Jack Grealish in Harry Maguire.

Grealish je imel slabo sezono, čeprav je njegov Manchester City ubranil naslov angleškega prvaka. Nekdanji član Aston Ville je imel težave s poškodbo in formo ter začel le deset tekem za moštvo Pepa Guardiole. Dosegel je tri gole. V ponedeljek je proti BiH (3:0) prišel v drugem polčasu in pokazal nekaj stare forme, kar pa očitno ni bilo dovolj.

Maguire, ki je izpustil finale pokala FA, na kateri je Manchester United premagal Manchester City z 2:1 in osvojil pokal FA (Grealish tudi ni igral), je bil redno v osrčju obrambe angleške reprezentance, toda očitno je njegova poškodba meč resnejše narave in ga prav tako ni bilo na današnjem treningu. Na njem tudi nista sodelovala vratar James Trafford (Burnley), kot kaže, pa na EP ne bo šel niti mladi Jarell Quansah (Liverpool). Zadnji odpadli naj bi bil Jarrad Branthwaite (Everton).

Anglija bo prvo tekmo na EP odigrala 16. t. m. v Gelsenkirchnu proti Srbiji.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine