Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Motivirani Kurtić: Nismo turisti, a najbolj pomembno je, da se družimo

V slovenskem baznem taboru v Wuppertalu je vse bolj živahno in tudi napeto v pričakovanju prve tekme na evropskem prvenstvu, ki bo za Slovenijo zelo pomembna.
FOTO: Leon Vidic/Delo
FOTO: Leon Vidic/Delo
Š. R., STA
13. 6. 2024 | 20:11
13. 6. 2024 | 20:20
3:14

Velikokrat v slovenski nogometni reprezentanci poudarjajo, da je vzdušje odlično in del uspešne zgodbe, ki je vrhunec dobila z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo v Nemčiji. Eden tistih, ki je redno skrbel za dobro voljo v reprezentančnem taboru, je tudi Jasmin Kurtić. Pravi, da je prav druženje igralcev najpomembnejše.

»Sem nekdo, ki si takoj, ko se zbudim, želim, da so fantje dobro razpoloženi, pozitivni, da gredo na trening z nasmehom, a hkrati z maksimalnim odnosom in voljo do dela. Nismo turisti, ampak imamo pred sabo misijo in to moramo opraviti na profesionalen način tako kot doslej,« je pred treningom v Wuppertalu svojo vlogo opisal Kurtić.

FOTO: Leon Vidic/Delo
FOTO: Leon Vidic/Delo

Izkušeni vezist morda trenutno na igrišču resda nima več takšne vloge, kot jo je imel v zadnjem desetletju. Od standardnega člana prve enajsterice je v zadnjem obdobju prišel do tega, da ekipi večinoma pomaga s klopi. A njegovi soigralci znajo povedati, da je Belokranjec še kako pomemben del ekipe. Izkušnje in odločnost ga odlikujejo skupaj z navihanostjo, s katero bodri ekipni duh.

Ob glasbi igralce družijo tudi druge dejavnosti. V hotelu imajo na voljo nekaj opreme za prosti čas, tudi mizo za namizni tenis, pikado, ročni nogomet ... »Najpomembnejše je, da se družimo, da se nihče ne zapre v sobo in tam preživlja čas za računalnikom, telefonom ... Pomembno je, da smo skupaj, tudi ko ni obveznosti,« je na resnejše teme pogovor obrnil Kurtić.

FOTO: Leon Vidic/Delo
FOTO: Leon Vidic/Delo

Poudaril je, da je imel v reprezentančni karieri ob dobrih tudi veliko negativnih trenutkov, ko so bili blizu nečemu in hkrati daleč. »To, da sem danes tukaj, je zahvala ljudem, ki so verjeli vame. Neprestano sem bil del te reprezentance, kar mi je v ponos. Hvaležen pa sem na koncu koncev tudi sebi, da sem vedno trdo delal, verjel in zdaj živim svoje sanje. Tudi če si star 35 let, nisi prestar, da živiš svoje sanje,« meni.

FOTO: Leon Vidic/Delo
FOTO: Leon Vidic/Delo

Spomnil se je tudi drugih, tistih igralcev, ki jih ni zraven na EP, »ampak si zaslužijo pohvale za vse, kar so naredili in nas silili, da damo še več od sebe«. Njegov prijatelj Josip Iličić se je po težkem obdobju vrnil v reprezentanco. »Jojo je imel zgolj dobro 'pripravljalno obdobje', da se vrne k nam. Vemo, kdo je, kaj je naredil, skozi kaj vse je šel, sprejeli smo ga odprtih rok,« je dejal Kurtić.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine