Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Znano je, komu bo najprej delil pravico na euru sodnik Slavko Vinčić

Slavko Vinčić in njegovi pomočniki bodo sodniki na tekmi Madžarske in Švice. Francozu Clementu Turpinu otvoritveni dvoboj.
Slovenski sodniki Slavko Vinčić in pomočnika Tomaž Klančnik (levo) ter Andraž Kovačič v soboto začenjajo evropsko prevsntvo. FOTO: Claudia Greco/Reuters
Slovenski sodniki Slavko Vinčić in pomočnika Tomaž Klančnik (levo) ter Andraž Kovačič v soboto začenjajo evropsko prevsntvo. FOTO: Claudia Greco/Reuters
G. N.
13. 6. 2024 | 14:11
13. 6. 2024 | 16:26
1:21

Prvo dejanje od slovenske nogometne posadke na evropskem prvenstvu bo pripadlo sodniški ekipi. Glavni sodnik Slavko Vinčić, ki je pred dvema tednoma odlično izpeljal finale lige prvakov med Realom Madridom in Borussio Dortmund, bo s svojimi pomočniki euro odprl v soboto na tekmi skupine A med Madžarsko in Švico.

V vlogi pomočnika sodnika bosta Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrti sodnik bo Rade Obrenović. Glavni sodnik v VAR sobi bo Nejc Kajtazović, video pomočnika pa bosta še Poljaka Bartosz Frankowski in Tomasz Kwiatkowski.

V petkovem uvodnem dejanje eura med Nemčijo in Škotsko bo vajeti igre nadziral Francoz Clement Turpin, v drugih sobotnih tekmah pa so delegirali: Anglež Michael Oliver bo sodil derbi med Španijo in Hrvaško, Nemec Felix Zwayer pa dvoboj Italije in Albanije.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine