Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Euro 2024

Fratessi in Gigio budita italijanske upe v novo pravljico

Reprezentanca Italije brani naslov prvaka, a ni v krogu favoritov za naslov na euru. Napad z Gianluco Scamacco budi upe tifosov, vroč je Davide Fratessi.
Gianluigi Donnarumma bo najbolj odgovoren za trdnost italijanske obrambe. Foto Isabella Bonotto/AFP
Gianluigi Donnarumma bo najbolj odgovoren za trdnost italijanske obrambe. Foto Isabella Bonotto/AFP
12. 6. 2024 | 17:30
4:16

V nadaljevanju preberite:

Umirjeno in brez prevelikih pričakovanj so v Italiji pospremili priprave na evropsko prvenstvo, v zadnjih dneh pa tudi analitiki, od Fabia Capella do Andree Barzaglija, o izbrani vrsti govorijo z nekoliko bolj optimističnim tonom. Ob minimalni zmagi z 1:0 na zadnji pripravljalni tekmi z Bosno in Hercegovino je veliko pokazal odkritje sezone iz vrst Atalante Gianluca Scamacca, še boljši je bil zvezdniki Gigio Donnarumma v vratih. Na trdno obrambo in napadalne prebliske v novi postavitvi stavi prekaljeni strateg Luciano Spaletti.

Italijanov ne gre vnaprej odpisati, gre za reprezentanco, ki je vajena zmagovanja na velikih tekmah in soočanja s pritiskom, ki ga prinesejo največji turnirji. Kar pri izkušnjah manjka mladi generaciji na zelenici, nadoknadi izkušeni Spaletti, ki bo z azzuri skušal krmariti med čermi in se najprej prebiti iz zahtevne skupine. Ob zmagi v Empoliju je preizkusil postavitev 3-4-2-1 in zadel v polno. »Nismo še pokazali energije, ki je potrebna za velike tekme, a bo prišlo tudi to. S tekmo sem zadovoljen, mnogo bolj kot po srečanju s Turki (0:0). Gianluca Scamacca je v konici napada deloval izvrstno, lahko bi dosegel vsaj dva gola, če ne bi imel vratar Bosne izjemnega večera,« je bil zadovoljen Spaletti.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine