Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Mlakar in Iličić zadela za zmago

V Stožicah na predzadnji pripravljalni tekmi pred EP slovenski nogometaši ugnali Armence z 2:1. Enajsterica brez Jana Oblaka in Benjamina Šeška.
Slovenska reprezentanca se je veselila zaslužene zmage. FOTO: Leon Vidic/Delo
Slovenska reprezentanca se je veselila zaslužene zmage. FOTO: Leon Vidic/Delo
Š. R.
4. 6. 2024 | 17:09
4. 6. 2024 | 20:26
3:10

Stožice so nazadnje uživale v reprezentančnem spektaklu med nogometnima moštvoma Slovenije in Portugalske. Armenija, današnji tekmec izbrancev selektorja Matjaža Keka, ni tako prepoznaven in globalno privlačen kot portugalska nogometna vrsta, vseeno pa bo na severu Ljubljane živahno, saj gre za predzadnjo preizkušnjo naših reprezentantov pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo.

Slovenska enajsterica je bila po pričakovanjih in napovedih spremenjena glede na tisto, ki si je v sklepnih nastopih priigrala vizum eura. V vratih ni bilo udarnega čuvaja mreže in obenem kapetana Jana Oblaka, manjkal je as iz nemške bundeslige Benjamin Šeško. 

Adam Gnezda Čerin je bil kot ponavadi zelo aktiven. FOTO: Leon Vidic/Delo
Adam Gnezda Čerin je bil kot ponavadi zelo aktiven. FOTO: Leon Vidic/Delo

So pa naši nogometaši tekmi pristopili odločno, sad takšnega uvoda je bilo zgodnje vodstvo, potem ko je bil v gneči kazenskega prostora spreten in natančen Jan Mlakar. Gostitelji so bili v uvodnem polčasu aktivnejši, si priigrali še nekaj priložnosti, prav ob izteku tega prvega dela pa je Ognjen Čančarević ustavil nevarna poskusa Tomija Horvata in za njim še Žana Vipotnika.

Tudi v 2. polčasu je slovenska vrsta morala vložiti precej energije, Armenija je namreč nekajkrat ogrozila vrata gostiteljev, zlasti ob začetku tega drugega dela je izvedla nekaj akcij in zasluženo izenačila. Zmago pa je nato Sloveniji z eno od svojih prepoznavnih mojstrovin priigral povratnik Josip Iličić.

Matjaž Kek, selektor Slovenije (vir Sportklub): »Nenavadno bi bilo, če bi že zdaj drveli po igrišču, so pa zadeve, s katerimi nisem bil zadovoljen. Pri golu, s katerim so Armenci izenačili, bi morali delovati bolj čvrsto in odločno. Hkrati je bilo nekaj težav s postavo, dan pred to tekmo smo ostali brez Mihe Blažiča in Benjamina Verbiča, pri nekaterih pa je tudi vidno, da že en mesec niso igrali. Vesel pa sem zmage, želeli smo si jo in prigarali, veselilo me je tudi ozračje na štadionu.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine