Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Olimpija zmlela Koper in se približala naslovu prvaka

Prva tekma drugega dne 29. kola je pripadla nogometašem Tabora, v Sežani je padla Mura.
Nogometašem Olimpije se nasmiha lepa priložnost v boju za naslov prvaka. FOTO: Leon Vidic
Nogometašem Olimpije se nasmiha lepa priložnost v boju za naslov prvaka. FOTO: Leon Vidic
F. T., M. U., P. Z., STA
20. 4. 2021 | 17:46
21. 4. 2021 | 23:04
4:22
Nogometaši v 1. SNL bodo danes končali 29. kolo, ki je že prineslo zajetno prednost na vrhu Olimpije. Ljubljančani so optimalno unovčili nov spodrsljaj Maribora in mu pobegnili za velikih sedem točk. Do konca je le še sedem kol. V prvi današnji tekmi je v Sežani padla Mura, pomembno zmago si je pripisal Tabor. Večerna tekma v Novi Gorici je po zasuku pripadla gostiteljem.

Čeprav so v Stožicah zabili prvi gol Koprčani, je moštvo z Obale pozneje doživelo pravo kanonado in odšlo domov s teniškim porazom 2:6. Potem ko je prišlo do izenačenja po avtogolu Žana Žužka, so pozneje rešetali mrežo Kopra še Antonio Delamea Mlinar, Nino Pungaršek, dvakrat Radivoj Bosić in Andres Vombergar.

Nogometašem Mure je bila Sežana eno najljubših gostovanj. Na Krasu Prekmurci niso izgubili že 21 let, pred tokratno tekmo so bili neporaženi na 11 zaporednih prvenstvenih ali pokalnih tekmah. Toda niz se je končal, končala se je tudi serija Tabora, ki pred tem na domačem igrišču ni zmagal na zadnjih petih tekmah. Velik vpliv na to je imela izključitev Murinega branilca Dragana Lovrića, to se je zgodilo v tretji minuti drugega dela.

Prva liga Telekom Slovenije, 29. kolo:
Celje : Aluminij 0:1 (Kadrić 60.)
Maribor : Domžale 1:3 (Martinović 72.; Šoštarič Karič 29., Jakupović 38., 0:3 Ibričić 44./11 m)
Tabor : Domžale 3:1 (Stančić 21., Rovas 80., Azinović 86.; Karničnik 16.)
Olimpija : Koper 6:2 (Žužek 12. avt., Delamea 23., Pungaršek 45., Bosić 59., 82., Vombergar 93.; Palčič 9., Vršič 77., 11-m).
Gorica : Bravo 3:2 (Begić 10., Colley 50., 11-m, Vipotnik 91.; Tučić 8., Kramarić 81.)

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore


Hladna prha v Ljudskem vrtu, tudi prvaki izgubili


Živahno je bilo že v torek. Prvak iz Celja in najbolj uspešen klub v samostojni Sloveniji iz Maribora sta doživela poraz. Celjani so klonili v Kidričevem z 0:1, še bolj presenetljiv je bil razplet derbija v Ljudskem vrtu, kjer so Domžale pokvarile domači debi svojemu nekdanjemu trenerju Simonu Rožmanu. Že ob polčasu je bilo 0:3.

Domžale so nadigrale Maribor. FOTO: Leon Vidic
Domžale so nadigrale Maribor. FOTO: Leon Vidic


Nogometaši Celja so izgubili proti Aluminiju z 0:1. Obe moštvi sta tekmo začeli točkovno izenačeni, po njej pa so bili bolj veseli v taboru gostov, ki so z golom Harisa Kadrića prišli do sedme zmage v sezoni. Aluminij je tako podaljšal niz neporaženosti na štiri tekme, Celje pa je že sedem tekem brez zmage. Na zadnjih šestih tekmah so prvaki dosegli vsega en gol. Posledično so padli na predzadnje mesto.




Rožman je v Ljudskem vrtu kot trener Maribora pričakal svojo nekdanjo ekipo, ki jo je vodil med septembroma 2016 in 2019. Svoj del naloge so opravili Domžalčani, ki so že v prvem polčasu prišli do dovolj visoke prednosti za 11. zmago, s katero so se utrdili na četrtem mestu. Maribor ostaja drugi. Olimpija ima lepo priložnost, da Mariboru uide na sedem točk, ko bo jutri gostila Koper.

Aluminij je bil boljši od Celja. FOTO: Tadej Regent
Aluminij je bil boljši od Celja. FOTO: Tadej Regent


Domžalčani so tekmo izkoristili tudi za izraz nestrinjanja z ustanovitvijo superlige evropskih klubskih velikanov. Solidarnost, enotnost, nogomet za vse je bil napis, ki je krasil njihove majice. V 29. minuti je po kotu, ki ga je izvedel Senijad Ibričić na levi strani, najvišje skočil Sven Šoštarič Karič in z glavo matiral Ažbeta Juga. Ta je v 38. minuti znova pobiral žogo iz mreže, Arnel Jakupović je učinkovito dokončal akcijo za 2:0. V 44. minuti pa nov šok za Mariborčane. Martin Milec je zakrivil najstrožjo kazen, to pa je zanesljivo izvedel Ibričić za 3:0. V 72. minuti je častni gol za domače dosegel Ilija Martinović.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine