Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Dortmundska Borussii na kolenih po ducatu zmag

V Mönchengladbachu je derbi Borussii prepričljivo pripadel gostiteljem.
Marcus Thuram (v sredini) je v derbiju Borussii po strelu z glavo zapečatil usodo Dortmundčanov v Gladbachu. FOTO:Wolfgang Rattay/AFP
Marcus Thuram (v sredini) je v derbiju Borussii po strelu z glavo zapečatil usodo Dortmundčanov v Gladbachu. FOTO:Wolfgang Rattay/AFP
G. N.
23. 1. 2021 | 09:02
23. 1. 2021 | 09:03
2:29
Želeli so, kot vsako sezono, končati Bayernovo prevlado. Po 18. kolih je vprašljiva uvrstitev v nogometno ligo prvakov naslednji sezoni. Pri dortmundski Borussii se je kriza še poglobila, poglobil jo je derbi Borussii v Mönchengldbachu, ki je prepričljivo s 4:2 (Nico Elvedi 2, Ramy Bensebaini, Marcus Thuram; Erling Braut Håland 2) pripadel gostiteljem.

»Vedno delamo iste napake. Če jih ne bomo preprečili, bomo težko zmagovali. Smrdi,« je po tekmi uporabil ostre besede kapetan rumene Borussie Marco Reus.

Zmagovalna Borussia je po dvanajstih zaporednih porazih in prvič po aprilu leta 2016 premagala velike tekmece.

Potop gostujoče Borussie se je začel že po 44 sekundah. Oziroma nakazal je, kako se bo razpletala tekma. Gostitelji so zabili gol, po posredovanju VAR je bil razveljavljen. V 11. minuti pa ni bilo več neznank. Švicar Nico Elvedi je zabil prvi gol od svojih dveh v derbiju in tretjega v dosedanjem delu prvenstva.

Norveški čudežni deček Erling Braut Håland je v 28. minuti s svojim drugim golom in 14. v sezoni zasukal izid, a le za kratek čas, saj je Elvedi v 32. minuti izenačil. Ramy Bensebaini v 49. minuti in Marcus Thuram v 78. minuti sta potopila rumene, ki lahko danes nazadujejo na osmo mesto.

Trener Borussie Mönchengladbach Marco Rose (desno) je kandidat za trenerskis tolček pri dormtundski Borussi, na kteri izkušnje nabira Edin Terzić. FOTO: AFP
Trener Borussie Mönchengladbach Marco Rose (desno) je kandidat za trenerskis tolček pri dormtundski Borussi, na kteri izkušnje nabira Edin Terzić. FOTO: AFP


Pri dortmundski Borussii o krizi igre ne govorijo, temveč o padcu kakovosti igre v obrambi. Prekinitve so rak rana. Mladi in neizkušeni trener Edin Terzić, ki je po slabšem štartu v sezono zamenjal Švicarja Luciena Favreja, hvali igro. V tej oceni ima podporo večine igralcev, med njimi tudi svetovnega prvaka Matsa Hummelsa. Rumeni so tretjo tekmo zapored brez zmage.

Toda Terzićeva prihodnost, če ne bo korenitega zasuka, ne bo več v vlogi glavnega trenerja. Nemški mediji namigujejo, da bo v naslednji sezoni na rumeno-črno klop sedel Marco Rose, prav zdajšnji Gladbachov trener. Moštvo je spremenil v izrazito konkurenčnega najboljšima Bayernu in Leipzigu. Oba je Gladbach v tej sezoni že premagal. Letos je Borussia M. osvojila kar 113 točk od petnajstih.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine