Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Borussia Dortmund je izkoristila presenetljiv razplet derbija v Münchnu

Po šokantnem porazu Bayerna na domačem štadionu proti Borussii iz Mönchenglabacha vodilna na lestvici loči le še šest točk.
Mahmoud Dahoud (levo) je prinesel zmago Borussii iz Dortmunda, levo Erling Braut Haaland. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Mahmoud Dahoud (levo) je prinesel zmago Borussii iz Dortmunda, levo Erling Braut Haaland. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
STA, P. Z., B. E.
8. 1. 2022 | 21:00
8. 1. 2022 | 22:48
2:39

Nogometaši Bayern Münchna so 2022 začeli s presenetljivim porazom. Na domačem stadionu so morali priznati premoč Borussii Mönchengladbach, ki je slavila zmago z 2:1.

Bavarci, ki imajo za seboj enega najuspešnejših jesenskih delov bundeslige, so doživeli tretji poraz v sezoni in zapravili priložnost, da bi še povišali prednost pred zasledovalci. Ob tekmi več imajo še vedno devet točk naskoka pred Borussio Dortmund.

V prvi polovici tekmovanja so zbrali 46 točk, oziroma več kot v sezoni 2015/16 pod vodstvom Pepa Guardiole. Slaba tolažba jim je lahko dejstvo, da so vendarle dosegli en zadetek in tako izenačili rekord nemškega prvenstva po zaporednih tekmah z vsaj enim golov v tekmečevi mreži.

Bayernov trener Julian Nagelsmann je slabo začel novo leto. FOTO: Christof Stache/AFP
Bayernov trener Julian Nagelsmann je slabo začel novo leto. FOTO: Christof Stache/AFP

Zgodovinsko je bil tudi nastop Paula Wernerja, ki je s 16 leti in 15 dnevi postal najmlajši igralec Bayerna, ki je nastopil v bundesligi. Njegov vstop na igrišče v drugem polčasu je bil tudi posledica tega, da je pri Bayernu zaradi okužb z novim koronavirusom manjkalo kar štirinajst igralcev.

Borussia Dortmund od 0:2 do 3:2

Za Borussio Mönchengladbach je zmaga zlata vredna. V zadnjih petih nastopih je osvojila vsega točko in bila ob zgolj petih zmagah, štirih remijih in devetih porazih le tri točke oddaljena od mest, ki vodijo v nižjo raven tekmovanja. Z nepričakovanimi tremi točkami je skočila na enajsto mesto.

Vsi trije zadetki so padli v prvem polčasu. Domače je v vodstvo popeljal Robert Lewandowski (18.) z 20 zadetkov v letošnji sezoni, gostje pa so preobrat naredili v pičlih štirih minutah. V 27. je medlo domačo obrambo kaznoval Florian Neuhaus, v 31. pa je podajo s kota v mrežo preusmeril Stefan Lainer.

Spodrsljaj Bayerna je izkoristila Borussia iz Dortmunda. V zadnjem sobotnem dvoboju kola je v gosteh premagala Eintracht iz Frankfurt s 3:2 in znižala zaostanek za vodilnim na šest točk. Eintrach je vodil že z 2:0 z goloma Rafaela Borreja v 15. in 24. minuti, za zasuk pa so poskrbeli Thorgan Hazard (71.), Jude Bellingham (87.) in Mahmoud Dahoud (89.).

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine