Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Dinamo po Evropi brez navijačev

Zaradi incidenta v Atenah, v katerem je privrženec moštva AEK izgubil življenje, je Uefa prepovedala privržencem zagrebškega kluba obisk tekem na tujem.
V tej sezoni ne bo več privržencev zagrebškega kluba na tekmah v tujini. FOTO: Denis Lovrović/AFP
V tej sezoni ne bo več privržencev zagrebškega kluba na tekmah v tujini. FOTO: Denis Lovrović/AFP
S. U.
20. 8. 2023 | 12:25
1:55

Nogometni Zagreb si še niti ni dobro opomogel od šokantnega Dinamovega slovesa v Atenah od možnosti za uvrstitev v ligo prvakov, že je v današnjem dopoldnevu sledil nov hud udarec: za navijače hrvaških prvakov je prepovedan obisk kateregakoli gostovanja v Uefinih tekmovanjih do konca sezone 2023/24!

Dolgo je trajalo ugibanje o kazni za huliganski izpad članov zagrebške skupine Bad Blue Boys pred poldrugim tednom v grški metropoli, potem ko se je ta v razbijaškem pohodu združila s privrženci Pantahinaikosa in napadla navijače moštva AEK. Eden med njimi je izgubil življenje, preiskava dogodka s priporom za večino udeležencev v napadu še traja. 

Uvodne tekme takrat v predvidenem datumu ni bilo, zdaj pa sta moštvi le sklenili ta dvoboj, v katerem se je grško moštvo skozi šivankino uho prebilo v zadnje kolo kvalifikacij za ligo prvakov. Dan pozneje pa je iz Uefe prišlo sporočilo za zagrebški klub, v katerem mu prepovedujejo navzočnost navijačev na vseh gostujočih tekmah te sezone. In zelo resna preizkušnja je zdaj že pred prireditelji naslednje Dinamove preizkušnje na tujem v sklepnem boju za uvrstitev v evropsko ligo. Zagrebčani se bodo namreč pomerili s Sparto iz Prage, prav češka metropola pa je že od nekdaj priljubljena za obisk radovednežev iz vsega sveta in med njimi tudi nogometnih navijačev ...  

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine