Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Igor Bišćan: To je verjetno moj najhujši trenutek v življenju

Zagrebški Dinamo se je od zadnje stopničke za ligo prvakov poslovil v 10. minuti sodnikovega podaljška. Gol odločitve zabil Hrvat Domagoj Vida.
Trener zagrebškega Dinama se je soočil s hudim športnim razočaranjem. Foto Blaž Samec/Delo
Trener zagrebškega Dinama se je soočil s hudim športnim razočaranjem. Foto Blaž Samec/Delo
S. U.
20. 8. 2023 | 07:55
20. 8. 2023 | 08:29
2:05

Zelo blizu so bili hrvaški prvaki zadnje stopničke pred vrati lige prvakov, pa je niso dosegli. Proti AEK so v Atenah po domačem porazu z 1:2 skupni izid zasukali, vodili že z 2:0, pa prejeli gol v drugi minuti sodnikovega podaljška. Kazalo je na podaljšek, toda siloviti napadi gostiteljev – potem ko je bil v 90 minutah tokrat boljši Dinamo – so jim še v rednem delu obrodili sadove: priborili so si enajstmetrovko, ki jo je resda odlični zagrebški vratar Dominik Livaković ubranil, žogo odbil, prav takrat pa se je prikradel iz ozadja Domagoj Vida, dolgoletni hrvaški reprezentant – in z natančnim strelom z glavo pokopal sanje svojega nekdanjega moštva. Zanimivo – Vida je igral nekoč za Dinamo in pred desetletjem prav tako v izteku tekme zabil gol odločitve. Takrat so hrvaški prvaki izločili vzpenjajoči se novodobni bolgarski klub Ludogorec.

Analize iz hrvaškega zornega kota razkrivajo, da je tokrat Vida po enajstmetrovki v Atenah prehitro pritekel v kazenski prostor in bi zato gol morali razveljaviti, a spremembe seveda ne bo – AEK se bo v zadnjem kolu kvalifikacij z Antwerpnom potegoval za ligo prvakov, Dinamo pa s Sparto iz Prage za evropsko ligo.

»To je morda moj najhujši trenutek v življenju. Bili smo zelo blizu podviga, močno sem razočaran, ker nam to ni uspelo,« je po koncu nogometne drame dejal Igor Bišćan, strateg zagrebškega moštva, nekoč tudi Olimpijin trener.   

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine