Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Polom Štajercev v generalki za spopad s Šerifom pod Kalvarijo

Prvo dejanje nove sezone slovenskega nogometnega prvenstva je že v petek pripadlo Kopru in Taboru, zadnje dejanje bo v ponedeljek.
Mariborski trener Radovan Karanović ni mogel biti zadovoljen s prikazano igro vijoličastih. FOTO: Miloš Vujinović/Mediaspeed.net
Mariborski trener Radovan Karanović ni mogel biti zadovoljen s prikazano igro vijoličastih. FOTO: Miloš Vujinović/Mediaspeed.net
F. T.
16. 7. 2022 | 16:15
18. 7. 2022 | 22:29
3:39

Sobota je prinesla dve tekmi nove sezone slovenskega nogometnega prvenstva. Večerna tekma je prinesla visoko zmago Radomljanov v Ljudskem vrtu, kjer je državni prvak Maribor padel kar z 0:3. Kdo ve, morda so misli Štajercev že begale k sredinem dvoboju 2. kola kvalifikacij za ligo prvakov s Šerifom, toda to ne spremeni velikosti podviga Radomljanov.

Gostje so zmagali popolnoma zasluženo, z izjemo prvih desetih minut, ko so si dve polpriložnosti priigrali vijoličasti, so bili namreč vso tekmo boljši in bi lahko v zadnjem delu tekme zabili še kakšen gol. Med strelce so se vpisali Mario Čuić, Luka Cerar, nato – po izgubljeni žogi Štajercev in samostojnem nasprotnem napadu – Sandi Nuhanović, gol Ismirja Nadarevića v izdihljajih tekme pa so razveljavili zaradi ofsajda.

V Domžalah manj privlačna tekma za navijače

Že prej smo v Domžalah spremljali povprečni dvoboj gostiteljev, ki jih vodi novi/stari trener Simon Rožman, in Celja, ki ga je dvakrat vodil prav Rožman. Tako Domžalčani kot Celjani gojijo visoke ambicije, toda na igrišču se to ni poznalo. Navijači niso videli gola, več strelov pa so sprožili Domžalčani (9:4, na vrata 5:4, koti 2:4, posest žoge 46:54).

Prva liga Telemach, 1. kolo:
Koper : Tabor Sežana 2:1 (1000 gledalcev; Kotnik 59, 81; Stanković 67)
Domžale : Celje 0:0 (800 gledalcev)
Maribor : Kalcer Radomlje 0:3 (2500 gledalcev; Čuić 11, Cerar 35, Nuhanović 75)
Olimpija : Mura 2:0 (Crnomarković 74, Pedro 94)
Gorica : Bravo 2:0 (Krajnc 33, Vekić 91)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Prvo dejanje nove sezone je že v petek pripadlo Kopru in Taboru, primorski derbi pa je na Obali pripadel favoriziranim gostiteljem, ki so cilj resda dosegli na zahteven način, in sicer šele po dveh golih Andreja Kotnika.

Prošnja Ljubljančanov je bila zavrnjena

Zaradi zapletov z vrnitvijo v Slovenijo po četrtkovi zmagi v Luksemburgu in napredovanju v 2. kolo kvalifikacij za konferenčno ligo je Olimpija pri Nogometni zvezi zaprosila za preložitev nedeljske tekme proti Muri. Vodstvo tekmovanja Prve lige Telemach je zavrnilo prošnjo.

Ljubljančani bodo morali igrati tekmo po prvotnem načrtu. FOTO: Leon Vidic
Ljubljančani bodo morali igrati tekmo po prvotnem načrtu. FOTO: Leon Vidic

Vodja tekmovanja je ugotovil, da glede na veljavne predpise in sklepe pristojnih organov ni izkazan upravičen razlog in niso podani pogoji za preložitev tekme, zato se prošnji za preložitev tekme ne ugodi, je bila uradna pojasnitev vodstva tekmovanja.

Zadnje dejanje šele v ponedeljek v Novi Gorici

Zadnjo tekmo prvega kola bosta šele v ponedeljek igrala Gorica, ki se je letos vrnila med slovensko elito, in Bravo, ki bo poskušal potrditi, da dober vtis iz minule sezone ni bil naključen, Šiškarji napovedujejo še korak naprej.

image_alt
Čudežni deček s svojimi Celjani začenja vrnitev v vrh

Jesenski del prvenstva bodo predvidoma končali 11. decembra, spomladanskega predvidoma začeli 11. februarja, zadnje kolo bodo igrali 20. maja 2023. Tako kot vsako sezono največ slovenskih navijačev pritegnejo derbiji Maribora in Olimpije, prvi bo v 4. kolu v Ljudskem vrtu, nato bodo sledili še v 13., 22. in 31. kolu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine