Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Derbi Real Madrid vs. Barcelona bo žel pozornost tudi tokrat

V soboto derbi na največjem nogometnem štadionu na svetu, kjer pa bo večina od 99.000 sedežev ostalo praznih.
Štadion Camp Nou bo pričakal najboljše nogometaše v Španiji povsem prazen. FOTO: Albert Gea/Reuters
Štadion Camp Nou bo pričakal najboljše nogometaše v Španiji povsem prazen. FOTO: Albert Gea/Reuters
F. T., STA
23. 10. 2020 | 10:15
23. 10. 2020 | 10:19
2:43
V soboto se bosta v Barceloni na največjem nogometnem štadionu na svetu Camp Nouu, kjer pa bo večina od 99.000 sedežev ostalo praznih, na el clasicu pomerila španska velikana Barcelona in Real Madrid. »Clasico je še vedno clasico,« je ob tem dejal predsednik španske lige Javier Tebas: »Še vedno je to najpomembnejša tekma na svetu.«

»Za ligo gre le še za eno v nizu tekem, glede na svojo tekmovalno naravo in mednarodno privlačnost dveh največjih klubov na svetu pa gre brez dvoma za najpomembnejšo tekmo, kar jih obstaja,« je še dejal Tebas. V športnem smislu bi težko našli bolj dramatičen dogodek tako dramatično zmanjšan, kar je jasen prikaz, kakšne so posledice koronavirusne pandemije tudi na svet športa.


Videli smo že več kot 300 tekem brez navijačev


»Vsaka nogometna tekma brez navijačev resda izgubi enega od temeljnih delov tekme,« je menil Tebas. »Vendar smo zdaj videli že več kot 300 tekem brez navijačev in smo se lahko na lastne oči prepričali, da nogometaši še vseeno na igrišču priredijo spektakel. To dokazujejo tudi televizijske številke. Ljudje še vedno spremljajo nogomet.«

Lionel Messi (desno) in Barcelonin up Pedri. FOTO: Albert Gea/Reuters
Lionel Messi (desno) in Barcelonin up Pedri. FOTO: Albert Gea/Reuters


La liga ponavadi ocenjuje, da si clasico ogleda okoli 650 milijonov ljudi po vsem svetu in optimistične številke napoveduje tudi za ta konec tedna, saj je koronavirusna pandemije marsikje zaustavila druge športne prireditve. »Le gledalce na stadionu bomo res močno pogrešali,« pravi Tebas in dodaja, da si je minuli vikend prvič po marcu in koronavirusni prekinitvi omejeno število gledalcev lahko ogledalo nekatere nižjeligaške nogometne tekme v Španiji.


Na obzorju dodatne izgube za španske klube


»A za prvo in drugo ligo je vrnitev gledalcev na štadione le malo verjetna, dokler ne bodo iznašli cepiva,« je prepričan šef španskega prvenstva, ki je minulo sezono zaradi koronavirusa izgubilo neverjetnih 600 milijonov evrov.

Tebas ocenjuje, da če se bo letošnja sezona prav tako končala brez gledalcev, bo španska liga izgubila še dodatno milijardo evrov. »A naša prioriteta vseeno ostaja, da se tekmovanje nadaljuje,« je poudaril Tebas.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine