Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Depay uradno Oblakov soigralec

Nizozemski nogometaš se je pridružil madridskemu Atleticu.
Nizozemski reprezentant Memphis Depay se bo zdaj veselil golov, ki jih bo zabil za madridski Atletico. FOTO: Peter Cziborra/Reuters
Nizozemski reprezentant Memphis Depay se bo zdaj veselil golov, ki jih bo zabil za madridski Atletico. FOTO: Peter Cziborra/Reuters
Š. R., STA
20. 1. 2023 | 15:20
1:36

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je pri madridskem Atleticu tudi uradno dobil novo okrepitev v napadu. Za tri milijone evrov je nizozemski reprezentant Memphis Depay iz Barcelone prestopil k madridskemu klubu, sta potrdila oba vpletena kluba.

Osemindvajsetletnik, ki lahko z bonusi Madridčane stane še dodaten milijon evrov, je podpisal pogodbo za dve leti in pol. Pri Barceloni so pojasnili, da so v ta posel vključili tudi možnost, da Katalonci od Atletica kupijo belgijskega reprezentanta Yannicka Carrasca.

Depay, s 43 zadetki najboljši strelec v zgodovini nizozemske reprezentance, je na 42 tekmah za Barcelono dosegel 14 zadetkov. K Barceloni se je leta 2021 preselil iz Lyona, vendar so njegov igralni čas v Španiji zaznamovale poškodbe ter tudi prihod poljskega zvezdnika Roberta Lewandowskega.

Atletico je iskal okrepitev v napadu po odhodu Joaa Felixa k Chelseaju. V tej sezoni ekipi Diega Simeoneja ne gre vse po načrtih, v ligi ima 13 točk zaostanka za vodilno Barcelono, prav tako pa je že izpadla iz lige prvakov.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine