Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Domžalčani izločili devetkratne zmagovalce

V četrtfinalu pokala NZS so rumeno-modri blesteli v 1. polčasu, vijiolični pa so igrali v slogu zadnjih tednov prav bledo.
Matej Podlogar (ob njem mariborski kapetan Marcos Tavares) je z vodilnim golom odprl pot Domžal k uvrstitvi v polfinale domačega pokala. FOTO: Tadej Regent/Delo
Matej Podlogar (ob njem mariborski kapetan Marcos Tavares) je z vodilnim golom odprl pot Domžal k uvrstitvi v polfinale domačega pokala. FOTO: Tadej Regent/Delo
S. U., STA
27. 4. 2021 | 17:52
27. 4. 2021 | 20:43
2:33
Derbi četrtfinalnega sporeda tekmovanja za slovenski nogometni pokal je pripadel Domžalčanom – ti so izločilni devetkratne osvajalce te lovorike iz Maribora z 2:1 (2:0).

Zlasti v uvodnih 45 minutah so bili gostitelji ob Kamniški Bistrici za razred boljši, ustvarjalno in kombinatorno predstavo pa takrat zaokrožili z goloma Mateja Podlogarja (23.) in Arnela Jakupovića (42.). V drugem delu se je nato vijolična četa le prebudila, toda kakšnega vidnega zasuka ni uprizorila. Napovedal ga je sicer Klinarjev gol v 60. minuti, toda bolj kot ne je bila to še ena bleda predstava Mariborčanov v slogu zadnjih tednov.

Zdaj mariborski trener Simon Rožman, ki se je prav z domžalskim moštvom podpisal pod nekaj odmevnih dosežkov, med drugim tudi na evropski sceni, bo očitno imel za zvrhan koš dela pri uresničevanju visokih ciljev v Ljudskem vrtu. 
 

Učlinkovit finiš za celjski polfinale


Nogometaši Celja so prvi polfinalisti slovenskega pokala. Celjani so namreč v četrtfinalnem obračunu premagali Kalcer Radomlje z 2:0 (0:0). Ob 17.30 pa se je začel derbi tega četrfinala – Domžale vs. Maribor.

V mestu ob Savinji sta se v ponovitvi lanskega četrtfinala merila prvoligaš, ki je v rezultatski krizi zamenjal trenerja in na mesto Jiřija Jarošika pripeljal Agrona Šaljo, ter vodilni drugoligaš, ki je bil lani na dveh tekmah uspešnejši.

Luka Kerin je z golom za 2:0 potrdil zasluženo zmago Celjanov. FOTO: NK Celje
Luka Kerin je z golom za 2:0 potrdil zasluženo zmago Celjanov. FOTO: NK Celje


Gostitelji so bili v prvem polčasu boljši, v 26. minuti so tudi zadeli, a iz ofsajda. V drugem polčasu je bilo razmerje na igrišču podobno, pobuda, čeravno precej jalova, je bila na strani prvoligaša, so si pa tudi gosti v 74. minuti priigrali nevarnejšo priložnost. Toda slednji so v 82. minuti ostali brez Gašperja Trdina, ki je dobil drugi rumeni karton in moral iz igre. Domači so v 85. minuti unovčili številčno prednost in zadeli prek Amadeja Brecla, zmago je v drugi minuti sodniškega dodatka potrdil Luka Kerin.

Jutri bosta še dve tekmi: ob 15. uri bo Drava gostila Koper, ob 17.30 pa bo Nafta 1903 igrala z Olimpijo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine