Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Celjani iz Murske Sobote pripeljali še Luko Bobičanca

Slovenski nogometni prvoligaš Celje je po Matku Obradoviću, Klemnu Nemaniču in Žanu Karničniku pripeljal še eno odmevno okrepitev.
Luka Bobičanec bo gole zdaj zabijal v celjskem rumeno-modrem dresu. FOTO: Jure Banfi
Luka Bobičanec bo gole zdaj zabijal v celjskem rumeno-modrem dresu. FOTO: Jure Banfi
Š. R., STA
4. 1. 2023 | 16:17
2:15

V zimskem prestopnem roku je celjski dres oblekel še Luka Bobičanec. Nekdanji član Mure je s Celjani podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto, so sporočili iz kluba. Devetindvajsetletni hrvaški nogometaš je nogometno pot v članski konkurenci začel pri Međimurju, jo nadaljeval v Čakovcu, pri devetnajstih letih pa se prvič podal v tujino. Oblekel je dres avstrijskega tretjeligaša Stegersbacha, kasneje pa je v Avstriji igral še za Heiligenbrunn.

V spomladanskem delu sezone 2015/16 se je slovenski javnosti predstavil v dresu Nafte, ko je v 3. SNL na 12 tekmah dosegel 13 zadetkov. Sledil je enoletni skok na Hrvaško k Poletu, nato pa je pred začetkom sezone 2017/18 podpisal za Muro.

V krstni drugoligaški sezoni je bil izbran za najboljšega posameznika 2. SNL, klubu pa je pomagal pri preboju v prvoligaško tekmovanje. V naslednjih štirih sezonah in pol je vezist, ki lahko enako dobro igra z obema nogama, vselej veljal za enega izmed najboljših igralcev lige. Na 129 nastopih v prvoligaški konkurenci je zbral 34 zadetkov in 26 asistenc.

Bobičanec je z zadetkom na odločilni tekmi zadnjega kroga v sezoni 2020/21 Muri pomagal do naslova državnega prvaka, s klubom iz Murske Sobote pa se je sezono poprej veselil še pokalnega naslova. Izkušeni vezist ima tudi 15 nastopov v kvalifikacijah za evropska klubska tekmovanja, v premierni sezoni konferenčne lige pa je zaigral na tekmi proti Vitesseju.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine