Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Čeferin s svojim delom prepričal tudi Nemce

Kandidatura zdajšnjega predsednika Evropske nogometne zveze (UEFA) za še drugi mandat na vročem stolčku dobiva vse večjo podporo.
Aleksander Čeferin širi krog podpornikov. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Aleksander Čeferin širi krog podpornikov. FOTO: Mavric Pivk/Delo
J. P.
25. 8. 2018 | 17:52
25. 8. 2018 | 18:02
1:56
München – Kandidatura zdajšnjega predsednika Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksandra Čeferina za še drugi mandat na vročem stolčku dobiva vse večjo podporo. Predlogu Nogometne zveze Slovenije (NZS) so hitro prikimali še v sedmih članicah, nato so ga podprli svetovni prvaki Francozi, konec tedna pa še ena nogometna velesila stare celine, Nemčija. »V ne ravno enostavnih časih je odlično poenotil interese 55 nacionalnih zvez in velikih klubov, obenem je z mirnim delovanjem dal UEFA novo stabilnost in integriteto,« je nemško podporo utemeljil predsednik zveze Reinhard Grindel.


Podpora tudi vodstva nemške lige


Za Čeferina, ki bo drugi mandat potrjeval na volilnem kongresu UEFA 7. februarja prihodnje leto v Rimu, se je – kot navedbe tujih medijev povzema STA – zavzelo tudi vodstvo nemške lige, ki je prepričano, da zna zdajšnji predsednik z močnim glasom utrjevati vlogo UEFA v športnem svetu: »V preteklih letih je z jasno usmeritvijo barko privedel v mirne vode. Evropski nogomet na vrhu potrebuje zanesljivost in resnost, da bo kos prihajajočim izzivom.« Kritiki nemške podpore pa trdijo, da gre za pričakovan korak, saj bo UEFA 27. septembra izbrala prireditelja evropskega prvenstva leta 2024. Za gostiteljstvo se potegujeta Nemčija in Turčija, zato je podpora z vrha nogometne družine dobrodošla, predsednik pa bi v primeru neodločenega izida na glasovanju lahko celo odločil prireditelja.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine