Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Budimpešta (p)ostaja domovanje večine Angležev

V madžarski metropoli gostitelj tekme lige prvakov tudi Manchester City.
Manchester City bo gostil Nemce v Budimpešti. FOTO: oto Laurence Griffiths/Reuters
Manchester City bo gostil Nemce v Budimpešti. FOTO: oto Laurence Griffiths/Reuters
F. T., STA
10. 3. 2021 | 12:30
10. 3. 2021 | 14:38
1:30
Povratna tekma osmine finala nogometne lige prvakov med Manchesterjem Cityjem in Borussio Mönchengladbach bo odigrana v Budimpešti zaradi omejitev potovanj zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa. Povratna tekma 16. marca bo, prav tako kot prva pred tednom dni, odigrana na Arena Puskas v madžarski prestolnici zaradi zagotovitev možnosti izvedbe osmine finala in zagotavljanja enakopravnih razmer za obe moštvi.

Tudi prva tekma med obema ekipama je potekala v Budimpešti, na njej je City slavil z 2:0. Ravno danes se bo v Budimpešti odvijala tudi povratna tekma osmine finala med Liverpoolom in Leipzigom. Moštvo iz Anglije ima s prve tekme prednost 2:0.


Velika Britanija trenutno posebej tvegano območje


Veliko Britanijo trenutno obravnavajo za posebej rizično območje širjenja novega koronavirusa zaradi prisotnosti tako imenovane angleške različice virusa. Nemška moštva bi – ob potovanju v Anglijo – zaradi tega morala ob vrnitvi za 14 dni v karanteno. Kljub temu bosta tako Leipzig in Mönchengladbach zaradi zaprošene prestavitve prizorišča tekem morala plačati pristojbino v višini milijona evrov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine