Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Olimpija v lepotici kola od 0:2 do 3:2 in podaljšanja niza zmag

Ljubljanska Olimpija maršira proti naslovu nogometnega državnega prvaka, zeleno-beli so po velikem preobratu v Stožicah s 3:2 ugnali še Domžale.
Olimpija pod taktirko Alberta Riere po poškodbi prvega vratarja Matevža Vidovška prejema zadetke, a kljub temu še naprej niza zmage. FOTO: Leon Vidic/Delo
Olimpija pod taktirko Alberta Riere po poškodbi prvega vratarja Matevža Vidovška prejema zadetke, a kljub temu še naprej niza zmage. FOTO: Leon Vidic/Delo
Š. R., STA
4. 9. 2022 | 22:13
4. 9. 2022 | 22:25
2:34

Niz zmag Olimpije se kar noče končati, Ljubljančani so se v domačih Stožicah vrnili iz izgubljenega položaja ter s 3:2 ugnali Domžale, ki so v drugem polčasu že slavile zadetek za vodstvo s 3:0. Za 2:0 sta poskrbela Mirko Mutavčić s pravo bombo v 3. minuti in Ivan Durdov v 20. minuti, VAR-sodniki pa v 48. minuti niso priznali zadetka Christiana Schoissengeyrja. V enem naslednjih napadov, natančneje v 53. minuti, je zeleno-beli preobrat s prvim od svojih dveh golov začel ljubljenec navijačev Mustafa Nukić, ki je v 67. minuti izid poravnal na 2:2. Samuel Pedro je 16 minut po prvem golu Nukića zadel za popoln preobrat in veliko slavje ob severni ljubljanski obvoznici.

Sekunde so ločile Sežančane do velikega presenečenja v Ljudskem vrtu v edini sobotni tekmi 8. kroga 1. SNL. V sodnikov dodatek so šli gostje, ki so v prejšnjem kolu doma izgubili kar z 0:4 proti Bravu, z vodstvom z 2:1. Toda je v sodnikovem dodatku izenačil. Točka je vseeno neuspeh, lahko bi bilo še huje. Tabor je v 64. minuti imel prednost dveh golov (Denis Kouao 34., Jakoslav Stanković 64.).Mariborčani so po zmagi v Fazaneriji upali na rezultatski vzpon tudi v slovenski ligi in so končali udi niz sedmih zmag proti gostom s Krasa. Pri mariborski gol je dosegel Rok Kronaveter (66).

Obračun Gorice in Mure na primorskem ni postregel s posebej lepo predstavo. Pravih priložnosti je manjkalo, tako da se je tekma kar pričakovano končala brez zadetkov.

Celjani pa počasi prihajajo na raven, na katero po vseh okrepitvah tudi računajo. Tokrat so z zelo dobrim prvim polčasom in dovolj dobrim drugim vzeli skalp pokalnemu prvaku.

Celjani so se veselili zmage v Kopru. FOTO: Jože Suhadolnik
Celjani so se veselili zmage v Kopru. FOTO: Jože Suhadolnik

Celjani, pri katerih je zaigral tudi Denis Popović, ki je nedavno okrepil zasedbo Romana Pilipčuka, so prvi polčas povsem zasluženo dobili, saj so bili precej boljši tekmec, si priigrali več strelov in priložnosti, dvakrat pa so tudi zadeli.

V 29. minuti je mrežo domačih načel Charles Ikwuemesi, ki je zadel z glavo iz bližine po podaji Grigorija Morozova, v 40. minuti pa se je Ikwuemesi izognil prepovedanemu položaju in stekel proti kazenskemu prostoru Kopra, nato žogo oddal v sredino do Gbambla, ki jo je poslal v praktično prazno mrežo za 2:0.

1. SNL, 8. kolo:
Gorica : Mura 0:0
Koper : Celje 0:2 (0:2)
Maribor : CB24 Tabor 2:2 (0:1)
Olimpija : Domžale 3:2 (0:2)
Ponedeljek:
Kalcer Radomlje - Bravo (17.30)

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine