Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Fazanerija spet srečna za Maribor, ki je zmagal prvič po 36 dneh

Nogometaši Maribora so po kar devetih zaporednih tekmah v vseh tekmovanjih prvič zmagali. Roko Baturina je z golom v drugem polčasu potopil Muro (1:0).
Roko Baturina se je še utrdil na strelskem prestolu štajerskega ponosa v sezoni 2022/23. Hrvat je dosegel edina zadetka vijoličnih v kvalifikacijah za Uefina tekmovanja, še tretjič pa je v nedeljo zatresel mrežo v tej sezoni 1. SNL in se izenačil s soigralcem Markom Božićem. FOTO: Marko Vanovšek/MP Produkcija
Roko Baturina se je še utrdil na strelskem prestolu štajerskega ponosa v sezoni 2022/23. Hrvat je dosegel edina zadetka vijoličnih v kvalifikacijah za Uefina tekmovanja, še tretjič pa je v nedeljo zatresel mrežo v tej sezoni 1. SNL in se izenačil s soigralcem Markom Božićem. FOTO: Marko Vanovšek/MP Produkcija
Š. R., STA
28. 8. 2022 | 19:23
28. 8. 2022 | 19:30
6:23

Mariborski nogometaši so po devetih tekmah brez zmage v vseh tekmovanjih le prekinili negativen niz. In to kar na vedno zahtevnem obračunu v Murski Soboti, ki bi se po priložnostih predvsem v prvem polčasu lahko končal tudi drugače. Toda Roko Baturina je s svojim tretjim golom v sezoni vnesel nekaj miru v vijolično zasedbo pred nadaljevanjem sezone, ki je po izpadu iz evropskih tekmovanj osredotočena le na slovensko sceno. Maribor se je tako otresel zadnjega mesta na lestvici, a za vodilno Olimpijo še vedno zaostaja velikih 14 točk. Mura, ki je tokrat pogrešala kaznovanega Kaija Cipota, je doživela drugi poraz, vendar ostala na četrtem mestu, a tudi z velikim zaostankom 12 točk.

Mura je takoj v prvi minuti zagrozila prek Dardana Shabanhaxhaja, Menno Bergsen je njegov poskus obranil. Matic Maruško je v četrti minuti od daleč žogo poslal čez gol gostov, Luka Bobičanec in Tio Cipot pa malce pozneje mimo vrat. Murini napadi so se vrstili, med drugim je Kobie Morris po kotu v 13. minuti zadel prečko po strelu z glavo. Malce zatem je na drugi strani Roko Baturina zgrešil cilj, sicer pa je gostujoča obramba še naprej dopuščala preveč prostora domačim nogometašem, česar kot naslednji ni izkoristil Amar Beganović v 17. minuti, v 24. minuti pa je po novem kotu spet moral posredovati Bergsen, ki se je izkazal tudi ob koncu polčas po odprtem strelu Tia Cipota.

V 31. minuti je gostujoči krilni igralec Ivan Brnić poskusil s strelom z leve strani v nasprotni kot Murinih vrat, Matko Obradović pa je s parado žogo odbil v kot. Mariborčani, ki so se v drugi polovici polčasa dvignili, so znova poskusili v 36. minuti prek Jana Repasa, v 42. minuti pa je cilj zgrešil še Brnić. V drugem polčasu je Klemen Pucko v 59. minuti po kotu streljal z leve strani in za malo poslal žogo mimo nasprotne vratnice, pred tem pa sta obe ekipi tudi imeli nekaj neuspešnih poskusov.

Potem ko se je igra dokaj umirila, pa je v 75. minuti Maribor, ki je v drugem polčasu zamenjal igralni sistem na tri srednje branilce, povedel. Marko Božić je žogo poslal v globino v kazenski prostor, tam pa je Baturina s pomočjo odboja od enega izmed domačih igralcev premagal Obradovića. Mura je poskušala priti do izenačujočega zadetka, a zaman, med drugimi je Mihael Klepač zgrešil v 83. minuti. Mura bo v 8. kolu v petek gostovala v Novi Gorici, Maribor pa bo dan pozneje gostil sežanski Tabor.

Prvi gol v mreži Olimpije, a nova zmaga na vrhu lestvice

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 7. kolu Prve lige Telemach premagali Kalcer Radomlje z 2:1 (1:0). Ljubljanska zgodba o uspehu – vsaj na igrišču – se nadaljuje. Čeprav so zeleno-beli zaradi poškodbe pogrešali prvega in še nepremaganega vratarja Matevža Vidovška, so tudi tokrat v večjem delu pokazali dobro igro, ki so jo nadgradili z zmagovitima zadetkoma. Kazalo je tudi, da bodo tudi z rezervnim vratarjem Denisom Pintolom še na sedmi letošnji ligaški tekmi zapovrstjo ohranili mrežo nedotaknjeno, a je na koncu ljubljanski vratar klonil po strelu iz enajstmetrovke. Kljub temu je Olimpija pri popolnih 21 točkah, Radomlje pa so ostale šeste z devetimi.

V 25. minuti je vodilni podajalec lige Mario Kvesić je s svojo četrto asistenco sezone z leve strani zaposlil Mustafo Nukića, ta pa je z glavo dosegel svoj tretji gol sezone. V 39. minuti je Nukić še enkrat zadel, vendar so sodniki pred tem dosodili njegov prekršek nad Vickom Ševeljem. Olimpija je sicer, tako kot si želi Albert Riera, žogo imela skoraj dve tretjini časa v svoji posesti, večino časa igrala na polovici tekmeca, v 44. minuti pa znova zagrozila, ko je z roba kazenskega prostora streljal Timi Max Elšnik in za približno pol metra zgrešil cilj. 

Primorska zadetka v končnici

Ljubljančani so v uvodu drugega dela prišli do najstrožje kazni, Luka Guček, ki je posledično dobil rdeči karton, je storil prekršek nad Nukićem, z bele pike pa je nato na 2:0 povišal Kvesić. V sodniškem dodatku drugega polčasa pa so tudi gosti prišli do enajstmetrovke po igranju z roko Matea Karamatića, Sandi Nuhanović pa je nato kot prvi v sezoni zatresel Olimpijino mrežo.

Domžalčani so Koprčane pričakali v nizu štirih tekem brez poraza, a z zavedanjem, da so jih aktualni pokalni prvaki v domžalskem športnem parku v pretekli sezoni obakrat premagali. Čeprav so se izbranci Simona Rožmana dolgo upirali, pa je v končnici tekme udaril prvi strelec lige Andrej Kotnik, za njim tudi Anis Jašaragić, in zasedbi Zorana Zeljkovića prinesla peto zmago. V 85. minuti je Kotnik prišel do svojega šestega gola v sezoni, ko je streljal z roba kazenskega prostora in natančno zadel. Končni izid je po lepem preigravanju na levi strani kazenskega prostora postavil Jašaragić.



Izidi 7. kola Prve lige Telemach:

Petek
Tabor Sežana : Bravo 0:4 (Kurtović 6., Kramarič 56., Simon 69., Štor 73.; RK: Ovsenek/Tabor, 92.)

Celje : Gorica 1:0 (Janjičić 95., 11-m)

Sobota
Olimpija Ljubljana : Radomlje 2:1 (Nukić 25., Kvesić 56., 11-m; Nuhanović 95., 11-m; RK: Guček/Radomlje 55.).

Domžale : Koper 0:2 (Kotnik 85., Jašaragić 95.).

Nedelja
Mura : Maribor 0:1 (Baturina 75.)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine