Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Brazilski nogometaši izpadli že v četrtfinalu južnoameriškega prvenstva

Argentincem in Kanadčanom so se v polfinalu Cope Americe v ZDA pridružili še Kolumbijci in Urugvajci.
Urugvajci so se takole veselil zmage nad Brazilci. FOTO: Candice Ward/AFP
Urugvajci so se takole veselil zmage nad Brazilci. FOTO: Candice Ward/AFP
M. Š., STA
7. 7. 2024 | 09:23
7. 7. 2024 | 09:27
2:33

Kolumbijci in Urugvajci so zadnji polfinalisti južnoameriškega prvenstva v ZDA. Medtem ko so slednji v četrtfinalu po enajstmetrovkah s 4:2 izločili favorizirane brazilske nogometaše, so Kolumbijci kar s 5:0 odpravili igralce Paname.

Ker se je redni del in podaljšek tekme med Urugvajem in Brazilijo razpletel brez zadetkov, so o polfinalistu odločali streli z bele točke. Izbranci selektorja Marcela Bielse so na koncu slavili zmago s 4:2. Brazilci so »loterijo« začeli slabo, saj je urugvajski vratar Sergio Rochet ubranil že prvo enajstmetrovko Ederju MilituDouglas Luiz pa je nato v tretji seriji zadel le okvir gola.

Tudi Urugvajci enajstmetrovk niso izvedli brez napak, saj je v četrti seriji brazilski čuvaj mreže Alisson ubranil strel Joseju Marii Gimenezu, a je nato v peti zmago potrdil Manuel Ugarte. Zmagovalci so do velikega uspeha prišli števično oslabljeni, saj so od 74. minute igral le z desetimi možmi. Nahitan Nandez je namreč po prekršku nad Rodrygom in ogledu posnetka prejel rdeči karton.

Douglas Luiz ni skrival razočaranja po zgrešeni enajstmetrovki. FOTO: Kevork Djansezian/AFP
Douglas Luiz ni skrival razočaranja po zgrešeni enajstmetrovki. FOTO: Kevork Djansezian/AFP

V sredo se bodo Urugvajci v polfinalu pomerili s Kolumbijci, ki v četrtfinalu niso imela težkega dela, potem ko so v Glendalu visoko premagali reprezentante Paname.  Že v osmi minuti je prvi gol zabil Jhon Cordoba, sedem minut pozneje je bil z bele točke natančen James Rodriguez, pred koncem prvega polčasa pa je po Rodriguezovi podaji na 3:0 povišal Luis Diaz. Kolumbijci, ki so neporaženi že 27 tekem zapored, niso popuščali in so v nadaljevanju dosegli še dva gola, uspešna sta bila Richard Rios (70.) in Miguel Borja z bele točke v sodnikovem dodatku.

V drugem polfinalu bodo svetovni in južnoameriški prvaki Argentinci skušali v torek upravičiti vlogo favoritov proti Kanadčanom, oboji so v petek napredovali po enajstmetrovkah. Argentina je premagala Ekvador, Kanada pa Venezuelo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine