Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Bravo prerešetal luknjasto obrambo Olimpije

Mestni derbi pripadel Bravu, ki je s 4:2 premagal Olimpijo. Junak Martin Pečar z dvema goloma, Celje po načrtu ugnalo Radomljane.
Bravo je na domači zelenici za Olimpijo (skoraj) nerešljiva uganka.  Foto Voranc Vogel
Bravo je na domači zelenici za Olimpijo (skoraj) nerešljiva uganka.  Foto Voranc Vogel
23. 9. 2023 | 15:02
23. 9. 2023 | 20:15
5:46

V zgodnjem sobotnem terminu sta se na Žaku na razmočeni zelenici in ob močnem deževju pomerila Bravo in Olimpija. Ljubljanska tekmeca sta kljub zahtevnim razmeram uprizorila atraktivno predstavo s šestimi zadetki, zmage s 4:2 so se razveselili domačini, za Olimpijo pa štadion Žak še vedno ostaja nerešljiva uganka.

Na začetku tekme so bili domačini precej boljši, stisnili so Olimpijo pred njen gol in si priigrali nekaj lepih priložnosti, Matevž Vidovšek je dvakrat dobro posredoval, ob strelu Martina Pečarja s prostega strela z 20 metrov pa je bil tudi visokorasli vratar zmajev nemočen. Pečar je za Bravo odigral šele tretjo tekmo, potem ko se je v Ljubljano preselil iz dunajske Austrie. 

Po doseženem zadetku se je Bravo pomaknil preveč nazaj in Olimpija je to še pred polčasom kaznovala, najprej je po podaji Aljaža Krefla iz kota z glavo izenačil Mustafa Nukić, nato je po protinapadu z roba kazenskega prostora s strelom po tleh (tudi z nekaj sreče) Olimpijo v vodstvo popeljal Nemanja Motika

Vidovšek nekajkrat junak, a tudi krivec za tretji gol

Bravo se ni predal, takoj po polčasu je napako Matea Karamatića z novim lepim golom od daleč izkoristil Pečar in v Šiški je bil izid poravnan. Priložnosti so se nato vrstile na obeh straneh, Bravo pa je povedel po veliki napaki Vidovška, ki je žogo po predložku v kazenski prostor želel loviti, a je z njo padal v gol, zato jo je izpustil, izkušeni Matej Poplatnik pa jo je le še pospravil v nebranjeno mrežo. 

Olimpija je imela serijo priložnosti v kazenskem prostoru Brava, da izenači, a znova niso bili dovolj zbrani v zaključkih, piko na i zmagi Brava pa je tik pred koncem s še enim golom z roba kazenskega prostora postavil rezervist Rok Maher. 

Bravo je prišel do četrte zmage, Olimpija pa do tretjega poraza v sezoni, na lestvici imajo zdaj zmaji pred tekmeci iz Šiške le še točko naskoka. 

Prvi domači poraz Rogaške

Nogometaši Rogaške pa so izgubili proti Muri z 0:2 (0:1). Rogaška je naposled v prvi ligi zaigrala na svojem štadionu v Rogaški Slatini, a po prvi tekmi ostaja grenak priokus. Čeprav so si igralci Oskarja Drobneta na težkem igrišču priigrali nekaj priložnosti, nekaj pa so jim jih z napakami ponudili kar Sobočani, so se slednji veselili polnega izkupička.

Prekmurci so povedli v 19. minuti, Žan Trontelj je podal z desne strani, v bližini gola pa se je dobro znašel Amadej Maroša ter Muri zagotovil prednost. V drugem polčasu se je v začetku z dvema obrambama izkazala Murin vratar Klemen Mihelak, razmočeno igrišče pa je nato postajalo vse slabše. Sobočani so še enkrat žogo poslali v mrežo v 89. minuti, ko je Matic Maruško zadel z dobrih desetih metrov in odločil tekmo.

Celjani po voznem redu

Celje je pričakovano premagalo Kalcer Radomlje z 1:0 (1:0). Izbranci Alberta Riere v tej ligaški sezoni še ne poznajo poraza. Tokrat so dobili tudi četrto tekmo na domačem štadionu, čeravno niso ravno »pokali« od napadalne želje. A zadetek Marka Zabukovnika svoji nekdanji ekipi je bil dovolj, da so se še utrdili na prvem mestu lestvice.

Tekma se je začela kar živahno. Najprej je v 9. minuti lepo priložnost za Radomlje s premalo natančnim strelom zapravil Dejan Vokić, pri Celju pa je v 13. minuti iz bližine za malo zgrešil Aljoša Matko.

So pa Celjani počasi prevzemali pobudo, v 32. minuti tudi povedli. Po kotu z leve strani je z glavo zadel nekdanji igralec Radomelj Zabukovnik. Madžid Šošić je v 36. minuti poskusil od daleč presenetiti Matjaža Rozmana, a celjski vratar ni imel veliko težav.

Rozman je moral posredovati tudi v 49. minuti, ko je poskusil Vokić, v 56. minuti pa je ujel žogo, potem ko je imel Šošić povsem odprt strel z glavo iz bližine. V 56. minuti so Celjani spet zadeli, Luka Baš je po strelu Nina Milića žogo odbil, ta pa je končala v nogah Edmilsona, ki jo je iz bližine pospravil v mrežo. A Brazilec je bil v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri 1:0.

V 89. minuti je Vokić poskusil še s prostega strela s slabih 20 metrov, Rozman pa se je izkazal.

1. SNL, izidi:

Domžale - Aluminij 2:1 (0:1)
Šturm 79., Krstovski 84.; Susso 29. 

Bravo - Olimpija 4:2 (1:2)
Pečar 18., 48., Poplatnik 66., Maher 91.; Nukić 32., Motika 35.

Rogaška – Mura 0:2 (0:1)

Maroša 19., Maruško 89.

Celje – Kalcer Radomlje 1:0 (1:0)

Zabukovnik 32.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine