Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Benedejčič: Podpišem, da bi z Iličićem zanesljivo premagali Norvežane

Začasni selektor ne razmišlja o položaju članskega selektorja: »Prišel bo nekdo z uveljavljenim imenom, da bodo verjeli vanj navijači, mediji in igralci.«
Igor Benedejčič (desno) bo vodil Slovenijo le še na tekmi v Sofiji. FOTO: Jože Suhadolnik
Igor Benedejčič (desno) bo vodil Slovenijo le še na tekmi v Sofiji. FOTO: Jože Suhadolnik
16. 11. 2018 | 23:46
17. 11. 2018 | 07:55
2:39
Slovenski selektor Igor Benedejčič po tekmi ni bil zadovoljen s prikazanim. Zmotil ga je padec v igri po doseženem golu, kar si na takšni ravni ne bi smeli dovoliti. »Začeli smo zelo dobro, zabili tudi gol, nato pa nas ni bilo več na igrišču. Treba si je upati igrati, toda zvezna vrsta ni bila na optimalni ravni. Norveška je na koncu zasluženo izenačila,« je zatrdil Benedejčič. »Zvezna vrsta je srce sleherne reprezentance. Rotman in Dervišević sta prvič igrala skupaj, Zajc ni imel svojega dne. Nismo mogli zaposliti Verbiča in Črnigoja, to je bil glavni razlog za to, kar se je zgodilo v drugem delu tekme,« je ocenil Benedejčič.

Stožiško tekmo si je ogledal tudi Uefin predsednik Aleksander Čeferin. FOTO: Jože Suhadolnik
Stožiško tekmo si je ogledal tudi Uefin predsednik Aleksander Čeferin. FOTO: Jože Suhadolnik

 
»Pozitiven rezultat proti takšni Norveški je zame uspeh. Njim žoga teče, dve leti so že skupaj, to se mora poznati. Mi? Dobimo avt, osvojimo žogo, pa vselej dolga žoga … Moramo igrati nogomet! Ne le dolge žoge, pač pa poskušati igrati po tleh, zadržati žogo, na igrišču enostavno pokazati več,« je dodal Benedejčič, ki se je najmočneje zahvalil navijačem za številčno podporo do zadnjega sodnikovega žvižga.


Če bi dali drugi gol, bi bilo drugače ...

 
»Med polčasoma sem dal fantom navodilo, da vršimo pritisk na njihovo zadnjo linijo. Če bi nam uspevalo to, oni ne bi prihajali do toliko priložnosti,« je še razmišljal Benedejčič, ki je v drugem polčasu aktiviral celo dva klasična napadalca, potem ko je Andražu Šporarju priključil še Roberta Berića.
 
»Če bi dali v drugem polčasu tisti gol, ki smo mu  bili blizu, bi vsi govorili o borbeni Sloveniji, o lepi zmagi in podobno. To je nogomet, to se ni zgodilo prvič. Če bi imeli danes Josipa Iličića, podpišem, da bi to tekmo dobili in premagali Norvežane. Josip bi prevzel odgovornost. Klobuk dol drugim fantom, da ne bo pomote, vemo le, da Iličić na igrišču dela razliko, prinaša dodano vrednost,« je še zatrdil Benedejčič, ki ne razmišlja o položaju članskega selektorja: »Prišel bo nekdo z uveljavljenim imenom, da bodo verjeli vanj navijači, mediji in igralci.«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine