Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Benečani prišli v Videm na učno uro

V 2. kolu italijanskega nogometnega prvenstva je prvak Inter po zaostanku z 0:1 v zadnjih minutah premagal Verono.
Samir Handanović je najprej pomagal do vodstva Verončanov, potem pa je zaklenil Interjeva vrata. Prvaki so bili na koncu prepričljivi zmagovalci. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Samir Handanović je najprej pomagal do vodstva Verončanov, potem pa je zaklenil Interjeva vrata. Prvaki so bili na koncu prepričljivi zmagovalci. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
G. N., STA
28. 8. 2021 | 08:32
28. 8. 2021 | 08:39
2:08
Nogometaši Udineseja in Venezie so odprli 2. kolo italijanske lige. Videmčani so novinca v ligi, pri katerem je slovenski reprezentant Domen Črnigoj igral do 71. minute, premagali s 3:0. V večerni tekmi je branilec naslova Inter, pri katerem je Samir Handanović branil celo tekmo, v gosteh premagal Verono s 3:1.

Na tekmi v Vidmu je domačo ekipo na Dacia Areni v vodstvo v 29. minuti popeljal Argentinec Ignacio Pussetto, potem ko je zadel z dobrih desetih metrov. Na 2:0 je v 70. minuti povišal Španec Gerard Deulofeu, ko je s 13 m v mrežo pospravil odbito žogo, v četrti minuti sodniškega dodatka pa je podajalec pri prvem golu, Argentinec Nahuel Molina, potrdil zmago videmskega kolektiva.
Udinese je zdaj pri štirih točkah po dveh tekmah, Venezia pa je še brez točk, prav tako pa tudi še ni dosegla zadetka (prejela jih je pet).

Verono je v 15. minuti do vodstva popeljal srbski vezist Ivan Ilić, potem ko je prestregel slabo Handanovićevo podajo proti Marcelu Brozoviću.

Inter je bil boljši tekmec z večjo posestjo žoge in več streli, izenačil je v 47. minuti prek Argentinca Lautara Martineza, povedel pa v 84. minuti, ko se je med strelce vpisal še njegov rojak in novinec pri Interju Joaquin Correa. Isti igralec je nato zadel še v četrti minuti sodniškega dodatka za potrditev nove zmage modro-črnih.

Izida

Verona : Inter 1:3 (Ilić 15., Martinez 47., Correa 83., 90).
Udinese : Venezia 3:0 (Pussetto 29., Deulofeu 70, Molina 90; Dome Črnigoj je za Venezio igral 71 minut).

Danes:

Atalanta : Bologna
Lazio : Spezia
Fiorentina : Torino
Juventus : Empoli

Nedelja

Genoa : Napoli
Sassuolo : Sampdoria
Milan : Cagliari
Salernitana : Roma

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine