Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Bayernov biser podpisal prvo pogodbo

Kariera Jamala Musiale v strmem vzponu, po prvem golu v ligi prvakov izbral reprezentanco, zdaj podpisal pogodbo do leta 2026. Kmalu tudi za elf.
Jamal Musiala je zadel gol proti Laziu. FOTO: Alberto Lingria/ Reuters
Jamal Musiala je zadel gol proti Laziu. FOTO: Alberto Lingria/ Reuters
STA
5. 3. 2021 | 16:08
5. 3. 2021 | 16:09
1:41
Bavarski nogometni velikan Bayern je sporočil, da je sklenil prvo profesionalno pogodbo z mladim talentom Jamalom Musialo. Po novem bo mladi angleški nogometaš nemških korenin pri bavarski ekipi do leta 2026.

V zadnjem mesecu se je Musiala, ki velja za enega največjih talentov svoje generacije, povsem navezal na Nemčijo. Potem ko je v zadnjih sezonah nastopal za mlado angleško reprezentanco, se je namreč februarja odločil, da bo v članski selekciji igral za Nemčijo. Selektor nemškega elfa Joachim Löw ga bo najverjetneje povabil v izbrano člansko vrsto že na naslednji kvalifikacijski akciji konec meseca.

Jamal Musiala bo igral za Nemčijo. FOTO: Andreas Gebert/ Reuters
Jamal Musiala bo igral za Nemčijo. FOTO: Andreas Gebert/ Reuters


Musiala, ki je nedavno dopolnil 18 let, je sicer rojen v Nemčiji, v Angliji pa je živel od sedmega leta. K Bayernu je iz Chelseajeve mladinske ekipe prišel leta 2019, zelo hitro pa se je uveljavil tudi v prvi postavi Bayerna, kjer ima že 27 nastopov, dosegel je tudi že prvi gol v ligi prvakov.

»Vesel sem, da sem sklenil prvo profesionalno pogodbo. Igram za najboljšo ekipo na svetu in vsak dan se lahko veliko naučim od soigralcev. Rad bi še napredoval in z Bayernom osvajal lovorike ter postal njegov pomemben člen,« je ob sklenitvi pogodbe dejal Musiala.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine