Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Bayern favorit, Mehičani pa brez bele zastave

Pod drobnogledom finala klubskega SP ostrostrelec Robert Lewandowski.
Štadion v Al-Rayyanu bo prizorišče finala svetovnega klubskega prvenstva, čez dve leti pa tudi mundiala 2022, na katerega meri tudi Slovenija. FOTO: Karim Jaafar/AFP
Štadion v Al-Rayyanu bo prizorišče finala svetovnega klubskega prvenstva, čez dve leti pa tudi mundiala 2022, na katerega meri tudi Slovenija. FOTO: Karim Jaafar/AFP
11. 2. 2021 | 06:00
2:42
Polfinalni tekmi svetovnega klubskega prvenstva v katarski metropoli sta potrdili sluteno: v Dohi igrajo privlačen nogomet, zato navijači upravičeno veliko pričakujejo od današnjega finala (19) med evropskim prvakom Bayernom in mehiškim Tigresom, prvakom Srednje in Severne Amerike ter Karibov (Concacaf).

Mehičani igrajo tipično njihovo igro, tehnično dovršen nogomet za romantike, ki temelji na veliko teka, toda polfinalni šok za Brazilce je zrežiral 35-letni evropski veteran Andre-Pierre Gignac (nekdanji član Marseilla ima tudi 36 tekem za Francijo), ki pooseblja drugačen slog nogometa in bo tudi drevi posebej motiviran v boju z nemškimi sosedi.


Bayern lovi rekordnih šest lovorik Barcelone


Diplomirani statistiki s stare celine vendarle pričakujejo razplet po meri zmagovalca Uefine lige prvakov 2019/20. Bayern bi namreč z morebitno zmago izenačil rekordni dosežek Barcelone iz leta 2009, ko je sanjsko moštvo trenerja Pepa Guardiole vzelo vseh šest možnih lovorik. Manj znani trenerski strokovnjak Hansi Flick – prezrli so ga tudi v izboru za trenerja prejšnje sezone – je lani osvojil pet možnih trofej, četudi nima na voljo imen, kakršna so Messi, Xavi, Iniesta, Henry, Eto'o in Yaya Toure kot tedaj Guardiola.

Toda Bayern deluje klinično učinkovito prek bočno-krilnih položajev, v napadu pa premore fantastičnega napadalca Roberta Lewandowskega, ki so ga v zadnjih letih ustavili le – Slovenci! Poljak je nabrušen kot kosa, v polfinalu je z dvema goloma sam opravil z igrivim afriškim prvakom iz Kaira.

Robert Lewandowski igra pri 32 letih v fantastični formi, kar vedo tudi njegovi soigralci pri Bayernu. FOTO: Mohammed Dabbous/Reuters
Robert Lewandowski igra pri 32 letih v fantastični formi, kar vedo tudi njegovi soigralci pri Bayernu. FOTO: Mohammed Dabbous/Reuters


»Upam, da bomo igrali bolje kot z Egipčani,« je ostal na tleh Lewandowski, ki je v 27 tekmah te Bayernove sezone zabil že 29 golov. Številka, ki ne potrebuje komentarja. »Veselim se tekme, vem, da bo zahtevna, toda stoodstotno smo prepričani o svojih sposobnostih, zato nas zanima le zmaga,« je zatrdil 32-letnik, ki bo računal na kakšno podajo Serga Gnabryja in Kingsleyja Comana – slednja sodita med najbolj bliskovite vingerje na svetu.

V primestju Dohe, na štadionu Ahmed bin Ali v Al-Rayyanu, ki bo čez dve leti eno od prizorišč mundiala, na katerega meri tudi reprezentanca Matjaža Keka, bodo spet navzoči navijači, kar bo predstavljalo balzam za oči in ušesa. Na igrišču bo veliko, zmagovalec bo navsezdanje prejel šest milijonov dolarjev več od poraženca.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine