Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Bavarci zavezali teniško kravato Schalkeju, Borussia ne popušča

Bayern je kar s 6:0 premagal ekipo iz Gelsenkirchna. Dva gola Serga Gnabryja. Borussia Dortmund ujela priključek in ostaja v igri za naslov.
Bayern je napolnil mrežo Schalkeja. FOTO: Christof Stache/AFP
Bayern je napolnil mrežo Schalkeja. FOTO: Christof Stache/AFP
P. Z., STA
13. 5. 2023 | 17:43
13. 5. 2023 | 20:40
2:03

Nogometaši Bayerna iz Münchna so v 32. krogu nemškega prvenstva zabeležili zanesljivo zmago proti Schalkeju. Po slavju s 6:0 so ohranili točko prednosti pred Borussio Dortmund, ki je v večernem delu sporeda ugnala Borussio Mönchengladbach s 5:2.

Bavarci so od samega začetka prevzeli vajeti v svoje roke. Čeprav je sprva blestel gostujoči vratar Alexander Schwolow, so varovanci Thomasa Tuchla do polčasa zabili dva gola. Prvega je v 21. minuti dosegel Thomas Müller, drugega pa z bele pike Joshua Kimmich (29.).

V drugem polčasu je dva gola dosegel Serge Gnabry (50., 66.), prepričljivo zmago pa sta potrdila še Mathys Tel (80.) in Noussair Mazraoui (90+2.).

Zmago je vpisala tudi Borussia iz Dortmunda, ki je s 4:2 premagala moštvo Gladbacha. Vprašanje zmagovalca so črno-rumeni razrešili že v prvem polčasu, ko so zadeli štirikrat. Natančni so bili Donyell Malen (5.), z enajstmetrovke Jude Bellingham (18.) ter dvakrat Sebastien Haller (20., 32.).

V drugem polčasu sta za goste zadela Ramy Bensebiani, ki je v 75. minuti uspešno izvedel enajstmetrovko, ter Lars Stindl v 85. minuti. Za končnih 5:2 je globoko v sodnikovem dodatku zadel Giovanni Reyna.

Danes je Wolfsburg premagal Hoffenheim z 2:1, Eintracht Frankfurt je bil s 3:0 boljši od Mainza, Bochum pa je ugnal Augsburg s 3:2.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine