Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Dortmund diha za ovratnik bavarskemu velikanu

Nogometaši Bayerna so se spotaknili na uvodni tekmi 12. kola nemške lige, Borussia zmagala tik pred zdajci.
Nogometaši Augsburga so se veselili nenadejane zmage v bavarskem obračunu. FOTO: Andreas Gebert/Reuters
Nogometaši Augsburga so se veselili nenadejane zmage v bavarskem obračunu. FOTO: Andreas Gebert/Reuters
STA, B. E.
20. 11. 2021 | 18:50
20. 11. 2021 | 18:51
2:24

Nemški nogometaši po reprezentančnem premoru nadaljujejo domače prvenstvo s tekmami 12. kola. V prvi je danes zvečer vodilni Bayern v bavarskem obračunu presenetljivo izgubil na gostovanju pri Augsburgu z 1:2. Pred tekmo je imel Bayern status jasnega favorita, saj so bile na njegovi strani prav vse statistike. Do danes sta moštvi odigrali 20 tekem v bundesligi, Bayern jih je dobil 16 in le dvakrat izgubil.

A vsa ta zgodovina gostom ni pomagala. Borbena domača zasedba je izkoristila svoje priložnosti, za domače sta bila natančna Andre Hahn in Mads Pedersen. Poljski zvezdnik Robert Lewandowski je sicer z 11. zadetkom v gosteh proti tej ekipi ublažil zaostanek, toda v nadaljevanju Bayern ni znal streti čvrste domače zasedbe kljub številnim priložnostim. Za Bayern je to drugi poraz v sezoni, za Augsburg pa šele tretja zmaga.

Pomembna zmaga rumeno-črnih

Predvsem Borussia iz Dortmunda je imela danes priložnost, da se Bavarcem približajo le na točko. Kazalo je na remi, saj je v drugem polčasu po vodstvu domačih prek Donyella Malena v 56. minuti Stuttgart izenačil sedem minut kasneje. Natančen je bil Roberto Massimo. V 85. minuti pa je odbito žogo v mrežo po nasprotnem napadu poslal kapetan Marco Reus za pomembno zmago rumeno-črnih. Ti so zmanjšali zaostanek za vodilnim Bayernom na vsega točko. Dortmundčani imajo na drugem mestu 27 točk, vodilni Bayern 28.

Hoffenheim je z 2:0 premagal moštvo Leipziga. Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl je tekmo začel v prvi postavi, trener Jesse Marsch pa ga je ob polčasu potegnil na klop pri izidu 1:0 za Hoffenheim. Kampl in kolegi so po porazu padli na šesto mesto lestvice z 18 točkami. Lepizig bo moral zaradi novih ukrepov v boju s pandemijo novega koronavirusa v zvezni deželi Saški naslednje tri domače tekme odigrati pred praznimi tribunami.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine