Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Barça beži Realu že za 11 točk, prigarana zmaga Atletica

Nogometaši madridskega Atletica se s tekme španskega prvenstva v Vigu vračajo z velikimi tremi točkami (1:0). Minimalno v Villarrealu slavila tudi Barcelona.
Gavi, Robert Lewandowski in strelec Pedri proslavljajo po edinem golu na tekmi v Villarrealu. FOTO: Pablo Morano/Reuters
Gavi, Robert Lewandowski in strelec Pedri proslavljajo po edinem golu na tekmi v Villarrealu. FOTO: Pablo Morano/Reuters
Š. R., STA
12. 2. 2023 | 18:15
13. 2. 2023 | 00:02
3:05

Barcelona se je na štadionu La Ceramica, kjer se je nedavno opekel tudi državni prvak Real iz Madrida, velikim rivalom iz španske prestolnice na vrhu lestvice oddaljila že za 11 točk. Madridčani so se v zadnjih dneh seveda mudili na klubskem svetovnem prvenstvu v Maroku, kjer so tudi osvojili rekordni peti naslov, a iz domovine niso prejeli vzpodbudnih novic v boju za novo državno krono.

Katalonci, ki jih je na klopi Villarreala pričakal nekdanji strateg Quique Setien, so prevladovali od začetka do konca dvoboja, ki pa ga je vendarle odločil zgolj en zadetek – po izvrstni akciji in izmenjavanju podaj s poljskim asom Robertom Lewandowskim ga je v 18. minuti dosegel vezist španske reprezentance Pedri, ki je ukanil dolgoletnega španskega reprezentanta Pepeja Reino. Barcelona domači rumeni podmornici ni dovolila veliko priložnosti, največjo je v sodnikovem podaljšku prvega polčasa zapravil Jose Luis Morales, ki je prišel sam pred Marc-Andreja ter Stegna, toda ni uspel zadeti. 

Villarreal je pritisnil šele v zadnjih minutah, toda ni uspel resneje ogroziti vrat gostov, ki jih v prihajajočem tednu med drugim na domačem Camp Nouu čaka tudi prva tekma 1/16 finala evropske lige proti Manchester Unitedu.

Atletico z obrambami Oblaka izvlekel zmago v Vigu

Gostovanje na štadionu Balaidos v Vigu velja za enega najbolj neugodnih na Iberskem polotoku, na severozahodu Španije pa je imel veliko težav v nedeljo tudi madridski Atletico, ki pa je z nekaj ključnimi obrambami slovenskega reprezentanta Jana Oblaka ter golom zvezdniške zimske okrepitve Memphisa Depaya osvojil vse tri točke.

Oblak se je večkrat izkazal, denimo v 85. minuti, ko je preprečil avtogol soigralca Reinilda, v enem naslednjih napadov pa je Depay s prvim golom v rdeče-belem dresu v padcu zatresel mrežo Celte in prinesel zmago Madridčanom. Ti so sicer že v 70. minuti ostali brez izključenega črnogorskega branilca Stefana Savića, sledil je prosti strel Iaga Aspasa, po katerem je Oblaka rešila prečka. Po slabih desetih minutah drugega polčasa je nekdanji vratar ljubljanske Olimpije in lizbonske Benfica iz oči v oči sicer tudi lastnoročno uspel ustaviti izkušenega domačega kapetana, potem ko mu je strel vročekrvnega Španca sicer spolzel za hrbet, a je žogo še pravočasno uspel izbiti neposredno s črte svojih vrat. 


Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine