Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Atletico odprl mošnjiček, za novince plačal 140 milijonov evrov in še ni odnehal

Argentinski reprezentant Julian Alvaraz bo kariero nadaljeval v Madridu. Manchester City bi lahko iztržil skoraj 100 milijonov evrov.
Julian Alvarez je Manchester City želel zapustiti, ker je pri Pepu Gaurdioli pričakoval večjo vlogo v pomembnejših tekmah. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Julian Alvarez je Manchester City želel zapustiti, ker je pri Pepu Gaurdioli pričakoval večjo vlogo v pomembnejših tekmah. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
G. N.
6. 8. 2024 | 16:12
6. 8. 2024 | 16:13
2:05

Atletico Madrid je nekoliko nepričakovano zajela nakupovalna mrzlica. Španski velikan, po prihodkih 15. nogometni klub na svetu, je z Manchester Cityjem sklenil dogovor o prestopu 24-letnega Juliana Alvareza. Argentinec od prihoda v City pred dvema letoma in pol ni tako prepričal trenerja Pepa Guardiolo, da bi postal eden od nepogrešljivih napadalcev, zato je pri rojaku in trenerju Atletica Diegu Simeoneju našel zaveznika.

»V prejšnji sezoni sem bil eden izmed igralcev z največ minutami. Toda nikomur ni všeč, če ga izpustijo iz pomembnih tekem. Jaz sem želel imeti večjo vlogo,« je potožil Alvarez.

Argentinski reprezentant ni bil poceni, osnovna odškodnina znaša 75 milijonov evrov, do skoraj 100 milijonov evrov, natančno 94 milijonov evrov, pa bi narasla z dodatki, ki jih vrednoti uspešnost. Kapetan Atletica Jan Oblak bi ob svetovnemu prvaku lahko v moštvu pozdravil še enega znanega igralca iz premier league. Simeone si je zaželel Chelseajevega zveznega igralca in angleškega reprezentanta Conorja Gallagherja. Pogovori s Chelseajem še trajajo, prva ponudba 38 milijonov evrov, španskega velikana je bila prenizka. 

Atletico je pred tem že pripeljal španskega reprezentanta Robina Le Normanda in norveškega strelca Alexandra Sorlotha. Zanju je plačal 65 milijonov evrov. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine