Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Oblak prejel gol s 30 metrov, toda Atletico maršira naprej

Atletico Madrid ima v svojih vrstah tudi prvega strelca španskega prvenstva.
Luis Suarez je ponovno oživel v majici madridskega Atletica. FOTO: Foto Juan Medina/Reuters
Luis Suarez je ponovno oživel v majici madridskega Atletica. FOTO: Foto Juan Medina/Reuters
F. T., STA
25. 1. 2021 | 06:00
25. 1. 2021 | 07:43
1:40
Nogometaši Atletico Madrida nadaljujejo z odličnimi predstavami v španskem prvenstvu. V 20. krogu so na domačem stadionu Wanda Metropolitano premagali Valencio s 3:1 in ostajajo prepričljivo najboljša ekipa na Iberskem polotoku.

Jan Oblak je sicer moral prvi po žogo v mrežo – v 10. minuti ga je z neubranljivim strelom iz 25 metrov premagal Uroš Račić, toda nato njegovi soigralci so v nadaljevanju tekme poskrbeli, da je Atletico vedno bližje enajstemu naslovu državnega prvaka. Joao Felix je zadel v 23. minuti, Luis Suarez v 54. in Angel Correa v 72.



Madridčani so bili zadnjič prvaki v sezoni 2013/14, nazadnje, ko so bili po osemnajstih tekmah na vrhu razpredelnice, pa so se prav tako veselili naslova (1995/96). Atletico ima ob tem daleč najboljšo obrambo v LaLigi, saj je prejel le osem golov, ter drugi najboljši napad. Več golov je dosegla le Barcelona. Atletico ima hkrati tudi prvega strelca prvenstva, Luisa Suareza, ki je z dvanajstimi goli na vrhu razpredelnice izenačen z napadalcem Seville Youssefejem En-Nesyrijem.


Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine