Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Antonio Conte je tudi uradno novi trener Tottenhama

Italijan bo na klopi londonskega moštva zaslužil milijon evrovo mesečno.
Antonio Conte je v prejšnjih dveh sezonah vodil milanski Inter. FOTO:  Alessandro Garofalo/Reuters
Antonio Conte je v prejšnjih dveh sezonah vodil milanski Inter. FOTO:  Alessandro Garofalo/Reuters
2. 11. 2021 | 13:27
2. 11. 2021 | 13:38
2:04

Italijanski nogometni trener Antonio Conte je tudi uradno postal trener angleškega prvoligaša Tottenhama. Nekdanji italijanski selektor ter trener Arezza, Barija, Atalante, Siene, Juventusa, Chelseaja in Interja je z Londončani podpisal pogodbo do junija 2023 z možnostjo podaljšanja.

Conte, ki so ga nekateri poznavalci razmer pospremili na Tottenhamovo klop z odobravanjem, saj naj bi bila ekipa pogodu za sistem 3-5-2, bo po poročanju Gazzette dello Sport zaslužil približno 18 milijonov evrov, na mesec torej približno milijon evrov. Italijan naj bi dobil tudi zajetno vsoto za okrepitve, med drugim si po poročanju otoških medijev želi pripeljati trojico iz Interja, s katerim je osvojil tudi naslov italijanskega prvaka. Na seznamu želja so branilca Stefan de Vrij in Alessandro Bastoni ter vezist Marcelo Brozović.

Kako prekiniti črni niz?

Omenja se tudi možnost, da bi pripeljal Francka Kessieja, ki mu pogodba z Milanom poteče konec sezone. Kot pri vsakem večjem klubu je na nakupovalnem seznamu tudi srbski napadalec Fiorentine Dušan Vlahović, obenem pa naj bi si Conte želel tudi Laziovega bočnega branilca Manuela Lazzarija.

Tottenham je v ponedeljek z mesta trenerja razrešil Portugalca Nuna Espirita Santa in celoten njegov trenerski štab, potem ko ta ni prinesel želenih rezultatov. Londonska zasedba je trenutno na osmem mestu v 20-članski premier league. V soboto je na svojem stadionu klonila proti Manchester Unitedu z 0:3, kar je njen peti ligaški poraz v tej sezoni. Prav tako Totenham še ni pustil dobrega vtisa v konferenčni ligi, v kateri je v skupini G na tretjem mestu, za Rennesom in Vitessejem ter pred slovenskim prvakom Muro.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine