Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Andraž Šporar z novim golom najlepše napovedal grški derbi

Ljubljanski napadalec zagotovil zmago Panathinaikosu, škofjeloški vratar izpustil zmago Atletica Madrida.
Andraž Šporar blesti v Grčiji. FOTO: Instagram
Andraž Šporar blesti v Grčiji. FOTO: Instagram
F. T.
26. 4. 2023 | 22:05
27. 4. 2023 | 16:51
2:08

V grškem prvenstvu hitijo proti koncu sezone, zanimivo je bilo tudi v 32. kolu. Panathinaikos je gostoval pri Volosu, z novo zmago pa ostaja na čelu lestvice tamkajšnje superlige. Zeleno-belim so pomagali do zmage vsi trije slovenski reprezentanti na začasnem delu v Atenah, nihče ni igral celotne tekme.

Adam Gnezda Čerin in Benjamin Verbič sta začela tekmo in odšla z igrišča v 68. minuti pri končnem izidu 0:2. Tega je pomagal zrežirati Andraž Šporar (v videu), ki je vstopil v igro  v 60. minuti in le pet minut zatem zabil lep gol po kombinatorni akciji, predložku z desne in strelu z glavo. To je bil njegov 11. ligaški gol v tej sezoni. AEK in Panathinaikos imata na vrhu po 75 točk, v nedeljo se bosta pomerila prav med seboj.

Atletico zmagal brez Jana Oblaka

Živahno je tudi v Španiji. Nogometaši madridskega Atletica so v 31. kolu španske lige gostili Mallorco in jo premagali s 3:1. Slovenski vratar Jan Oblak zaradi poškodbe vratu ni branil za rdeče-bele. Mallorca je povedla, ko je v 20. minuti zadel Matija Nastasić.

Še v prvem polčasu je izenačil Rodrigo de Paul, zmago domačim pa sta v drugem polčasu zagotovila Alvaro Morata v 47. in Yannick Carrasco v 77. minuti. Antoine Griezmann je prispeval podaji za prvi in tretji Atleticov gol in je z desetimi asistencami prvi v tem elementu v španski ligi. Že v torek je Girona doma s 4:2 odpravila madridski Real.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine