Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Ancelotti kritičen do Fife: Real se te igre ne gre

Prenovljeno svetovno klubsko prvenstvo, ki naj bi bilo prihodnje poletje v ZDA, je naletelo na velik odpor. Nogomet uničuje samega sebe.
Carlo Ancelotti je kritičen do načrtov Fife. FOTO: Carl Recine/ Reuters
Carlo Ancelotti je kritičen do načrtov Fife. FOTO: Carl Recine/ Reuters
10. 6. 2024 | 13:39
10. 6. 2024 | 13:40
2:08

Svetovna nogometna zveza (Fifa) za prihodnje poletje v ZDA načrtuje svetovno klubsko prvenstvo z 32 udeleženci, ampak zamisel je naletela na velik odpor. Trener evropskega prvaka Real Madrida Carlo Ancelotti je dal jasno vedeti, da bo Real tekmovanje bojkotiral. 

»Vsaka tekma Reala je vredna 20 milijonov evrov, Fifa pa bi nam za ves turnir dala 20 milijonov. Očitno se ne zaveda, da klubi ne bodo želeli sodelovati. Vsekakor bomo povabilo odklonili,« je prepričan Italijan. Nov format je napadel tudi sindikat profesionalnih nogometašev Fifpro, ki opozarja, da so igralci že zdaj preobremenjeni.

Fifa naj bi vodilne lige zato silila, naj zmanjšajo število udeležencev z 20 na 18, kar bi omogočilo dodatne tekme. »Nogomet se uničuje sam, ker Fifo zanima samo dodatni zaslužek. Če izgubimo dva kluba, to pomenilo, da bo 70 igralcev brezposelnih, izgubljenih bi bilo tisoče delovnih mest,« je kritičen prvi mož la lige Javier Tebas

Tudi njegov kolega iz angleškega združenja nogometašev PFA Maheta Molango ni navdušen: »Profesionalni nogometaši bodo raje stavkali, kot igrali proti svoji volji. Že zdaj je urnik tako zgoščen, da je ogroženo zdravje igralcev.«

Svetovno klubsko prvenstvo naj bi bilo med 15. junijem in 13. julijem, sodelovali bi klubi iz šestih konfederacij, iz Evrope poleg Reala med drugimi še Bayern, Manchester City, Juventus in Chelsea. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine