Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Agnelli: Še vedno občudujem Čeferina, je tudi boter moje hčerke

Predsednik Juventusa očitno poskuša najti pot nazaj do predsednika Uefe Aleksandra Čeferina.
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin in Andrea Agnelli še iz časa, ko je slednji vodil klubsko združenje ECA in bil del izvršnega odbora Uefe. FOTO: Francois Walschaerts/Reuters
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin in Andrea Agnelli še iz časa, ko je slednji vodil klubsko združenje ECA in bil del izvršnega odbora Uefe. FOTO: Francois Walschaerts/Reuters
J. S.
2. 7. 2021 | 22:10
2. 7. 2021 | 22:28
1:50
Predsednik Juventusa in nekdanji član izvršnega odbora Uefe Andrea Agnelli je vnovič odprl zadevo superliga, projekt, ki je moralno propadel, pravno pa še vedno živi. Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je Agnellija v tedanjih prelomnih trenutkih označil za lažnivca in kačo, saj sta tesno sodelovala, toda Italijan s figo v žepu. Agnelli zdaj očitno poskuša najti pot nazaj do Čeferina.

»S predsednikom Uefe Čeferinom sva imela vselej dober odnos, še vedno ga občudujem kot osebo. Želim reči, da moraš v poslovnem okolju vedno vedeti, kaj pomeni podpisati NDA (»a non-disclosure agreement«), torej dogovor o nerazkrivanju, ki te spravi v položaj, da določenih stvari ne moreš govoriti nekomu, s katerim sodeluješ,« je pojasnil Agnelli, ki želi zgladiti odnos s Čeferinom.


»Prepričan sem, da bo čas razrešil nesporazum«


Aleksander Čeferin FOTO: Yves Herman/Reuters
Aleksander Čeferin FOTO: Yves Herman/Reuters
»Aleks ostaja oseba, ki uživa moje občudovanje in je tudi boter moje hčerke. Prepričan sem, da bo čas razrešil nesporazum, ki je nastal,« je zaključil Agnelli med predstavitvijo športnega projekta Juventusa.

Spomnimo, dvanajst evropskih klubov je 18. aprila s sporočilom za javnost ustanovilo t. i. evropsko nogometno superligo, ki je po vsesplošnem uporu nogometne skupnosti hitro propadla. Real Madrid, Barcelona in Juventus vztrajajo pri fantomskem projektu. Kot je dodal Andrea Agnelli, je zanj pomembno, da bi se predstavniki t. i. superlige čim prej usedli za skupno mizo z Uefo in domnevni zaplet rešili s pogovorom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine