Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Agnelli o odnosu s Čeferinom: To so podrobnosti zasebnega življenja

Predsednik torinskega nogometnega kluba Juventus poudarja, da je nogomet postal velika industrija, zaradi česar potrebuje stabilnost.
Andrea Agnelli je še do nedelje vodil Evropsko združenje klubov (ECA). FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Andrea Agnelli je še do nedelje vodil Evropsko združenje klubov (ECA). FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
M. Š., STA
21. 4. 2021 | 10:41
21. 4. 2021 | 11:52
2:31
Andrea Agnelli, predsednik torinskega nogometnega kluba Juventus, kot eden od pobudnikov nove superlige v zadnjih dneh med nogometnimi navijači ne žanje ravno simpatije. Toda sam je včeraj za italijanske medije poudaril, da je nogomet postal velika industrija, zaradi česar potrebuje stabilnost.

»Nogomet ni več igra. Danes smo 25-milijardna industrija, ki potrebuje stabilnost,« je še pred izstopom šestih angleških klubov iz superlige za rimski časopis La Repubblica izjavil Agnelli. Da bi upravičil to novo tekmovanje, ki se po umiku angleških klubov zdi bolj ali manj končano, je Agnelli poudaril, da »nogomet preživlja veliko krizo privlačnosti za nove rodove«. Pri tem ima posebej v mislih tiste, ki imajo otroke med 10. in 15. letom starosti, ki jih zanima nekaj drugega.

image_alt
Agnelli za Delo leta 2018: V športu so v ospredju ljudje


»To je proces, ki ga je epidemija novega koronavirusa še pospešila,« je dodal prvi mož Juventusa, ki je s superligaško akcijo močno razočaral Aleksandra Čeferina, s katerim sta si bila sicer blizu. Vsaj tako je mislil predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa).

Agnelli je še do nedelje vodil Evropsko združenje klubov (ECA), bil tudi član izvršnega odbora Uefe, toda nato je nenadno in potiho zapustil obe funkciji ter prestopil med superligaše, kar je zmotilo Čeferina. »Nikoli še nisem videl nekoga, ki bi toliko lagal tako vztrajno,« je bil brez dlake na jeziku predsednik Uefe.

Prekinitev odnosa s Čeferinom je Agnelli pospremil z naslednjimi besedami: »To so podrobnosti zasebnega življenja.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine