Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Zmaje okrepil še en Američan

Ljubljančani bodo v novi sezoni imeli v svojih vrstah tudi Jackieja Carmichaela, ki se je izkazal pri Igokei.
Jackie Carmichael (desno) je pomembna okrepitev Olimpije. FOTO: ABA
Jackie Carmichael (desno) je pomembna okrepitev Olimpije. FOTO: ABA
P. Z., STA
20. 7. 2021 | 08:37
1:45
 V novi sezoni bo za ljubljansko Cedevito Olimpijo igral tudi 31-letni ameriški košarkar Jackie Carmichael, ki je nazadnje nastopal za tekmeca ljubljanskega moštva v ligi Aba Igokeo.

Carmichael je v prejšnji sezoni sezoni branil barve Igokee in bil eden od nosilcev moštva iz Laktašev, v novi sezoni pa bo igral za ljubljansko zasedbo. V dosedanji karieri je 206 centimetrov visoki Carmichael igral za Bilbao, ekipo Iowa Energy v ameriški razvojni ligi, Maccabi Rishon, Banvit, Maccabi Ashdod, Usak, Avtodor, Al Riyadi in Unics Kazan, Tork Konyaspor, Bourg in nazadnje za Igokeo. Za to ekipo, ki je z njegovo pomočjo pripla do polfinala lige Aba, je v povprečju dosegal 8,4 točke, 3,8 skoka, 1,6 asistence na tekmo.



»Lahko smo izredno zadovoljni, da se nam je to poletje pridružil Jackie Carmichael. Za njim je odlična sezona v Igokei, na mizi je imel številne ponudbe, na koncu pa se je zaradi visokih ciljev, ki jih imamo v evropskem pokalu in ligi Aba, odločil, da bo postal košarkar Cedevite Olimpije,« je novo okrepitev na spletni strani predstavil športni direktor kluba Sani Bečirović.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine