Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Prvak iz Nyuburga v Ljubljano

Krilni košarkar Hayden Dalton je nova okrepitev Cedevitee Olimpije. Na Češkem je osvojil dva naslova državnga prvaka.
Slovenski prvak Cedevita Olimpija je za novo sezono že pripeljala prvega novinca. Iz Češke je prišel Hayden Dalton. FOTO: Cedevita Olimpija
Slovenski prvak Cedevita Olimpija je za novo sezono že pripeljala prvega novinca. Iz Češke je prišel Hayden Dalton. FOTO: Cedevita Olimpija
G. N., STA
13. 6. 2021 | 12:07
10. 11. 2021 | 11:40
1:48

Košarkarski klub Cedevita Olimpija je na spletni strani objavil, da v Stožice prihaja Hayden Dalton. Ameriški košarkar je z ljubljanskim klubom podpisal enoletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja za še eno sezono.

Dalton, ameriški krilni košarkar, se je k slovenskim državnim prvakom preselil iz češkega Nymburka, kjer je igral zadnji dve sezoni in osvojil dva zaporedna naslova češkega državnega prvaka. Novi trener čeških prvakov je sicer pred dnevi postal slovenski selektor Aleksander Sekulić.



V sezoni 2020/21 je Dalton zaigral na 13 tekmah v ligi prvakov in v povprečju na parketu prebil 26 minut in pol. V povprečju je dosegal 11,7 točke in 7,2 skoka na obračun, temu pa dodal še 2,3 asistence. V češkem državnem prvenstvu pa je nastopil na 40 tekmah ter v povprečju dosegel po deset točk in 5,9 skoka na tekmo.

Svoje košarkarske veščine je Dalton pilil na univerzi Wyoming, za katero je v ameriški univerzitetni ligi NCAA odigral tri sezone. Evropski košarkarski javnosti se je Dalton prvič predstavil v sezoni 2018/19, ko je nosil dres danskih Bakken Bearsov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine