Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Zapravili priložnost, da bi znova ušli Krki

Petrol Olimpija je vodila večji del tekme, a izgubila z FMP
Ljubljančani so v Železniku  popustili po glavnem premoru. FOTO: ABA
Ljubljančani so v Železniku  popustili po glavnem premoru. FOTO: ABA
4. 3. 2019 | 12:17
4. 3. 2019 | 20:30
2:59
Niti 20. kolo lige ABA ni prineslega prvega dvojnega uspeha slovenskih moštev v sezoni. Potem ko je Krka v soboto presenetila Cedevito, je bila Petrol Olimpija blizu zmage na gostovanju pri FMP, saj je vodila z 12 točkami razlike in imela minimalno prednost še v zadnji minuti. Po porazu s 63:64 (49:48, 36:26, 13:17) pa je dve koli pred koncem znova izenačena na dnu lestvice z Novomeščani s skromnim izkupičkom 6:14.

Stožiška zasedba je po vrnitvi trenerja Jureta Zdovca hitro prišla do stopnje, ko ni več odvisna zgolj od ostrostrelskega navdiha. V Železniku je nadzorovala prvi polčas in si priigrala prednost 34:22, čeprav je do glavnega premora metala za tri točke 0:8 (na koncu 3:20). Zato pa je svoje opravila obramba, v napadu pa je izkoriščala natančnost Marvina Jonesa, ki je v prvih dveh četrtinah dosegel 17 točk brez zgrešenega meta, in Mirze Begića.
 

Odločilna meta nenatančna


Toda srbski gostitelji, ki so po odhodu Matica Rebca in vodilnega strelca lige Dragana Apića morali nastopiti še brez najučinkovitejšega med preostalimi možmi Stefana Pota, so v nadaljevanju znali omejiti Olimpijina centra. Tretjo četrtino so dobili z 22:13, v 36. minuti pa vodili s 60:53 in slednjič prevladovali pri skokih s 37:21. S trojkama Domna Lorbka in Mihe Lapornika so gostje znova prevzeli pobudo s 63:62, toda po dveh prostih metih Marka Radovanovića 26 sekund pred koncem poskusa Bobana Tomića in Lapornika nista zadela cilja.

»Čestitke košarkarjem FMP za zmago. Tekma je bila za nas zelo pomembna, toda gostitelji, pri katerih je manjkal Stefan Pot, so pokazali več želje, da bi zmagali. FMP je dvigal raven igre, mi pa smo padali. V prvem polčasu smo še prikazali nekaj dobrih potez, po glavnem odmoru pa nismo našli pametne rešitve. V zadnjih sekundah smo izpustili dve priložnosti, da si priigramo zmago. Gremo naprej, svojo priložnost bomo iskali na zadnjih dveh tekmah rednega dela,« je po porazu ocenil Jure Zdovc.

Strelci za Olimpijo: Jones 17, Lapornik 14, Begić 13, Lorbek 11, Tomić 6, Lazić 2; FMP: Momirov 14, Šešlija 12, Uskoković 10, Radovanović 9, Jeremić 8, Reath 7, Bursać 4.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine