Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Za vedno zlati kapetan

Drevi tudi zadnje dejanje Gorana Dragića na parketu in v družbi zvezdnikov, sopotnikov na njegovi uspešni košarkarski poti.
Ponosa ob podvigu v Istanbulu pred sedmimi leti zlati kapetan Goran Dragić ni skrival. FOTO: Blaž Samec/Delo
Ponosa ob podvigu v Istanbulu pred sedmimi leti zlati kapetan Goran Dragić ni skrival. FOTO: Blaž Samec/Delo
24. 8. 2024 | 05:00
5:05

V nadaljevanju preberite:

Veliko mejnikov je bilo na pisani in trnovi košarkarski poti Gorana Dragića, na kateri je izkusil vse pasti ter tudi čarobnosti igre, ki je le redkim izbrancem tako široko odprla vrata paradiža. Toda to ni bilo tako samoumevno za v že v najstniških letih označenega kot zelo nadarjenega ilirijana, Šiškarja iz Kosez, za katerega se je športna sreča začela vrteti na drugem koncu Ljubljane in pri nekoč hudih mestnih tekmecih na Kodeljevem pri Slovanu. Obšel je takrat še Tivoli in Olimpijo, a v pravem trenutku in ob pravem času. Na Kodeljevem je bil obdan z ljudmi, ki so prepoznali njegove odlike in videli več.

Kdo ve, najbrž so prav »mali« porazi oblikovali velikega košarkarja. Morda je tudi zaradi iz ne prav v izobilju odraščajoče mladosti in iz družinske povezanosti – od očeta Marinka, matere Mojce do mlajšega brata Zorana – črpal moč, s katero je oblikoval značaj srčnega bojevnika z neizmerno voljo in osredotočenostjo ter predanostjo h končnemu cilju.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine