Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Walton bo spremljal končnico brez službe

Pred drevišnjim začetkom izločilnih bojev v ligi NBA čistke med odpisanimi moštvi.
Luke Walton je zdržal na klopi LA Lakers tri sezone. FOTO: AFP
Luke Walton je zdržal na klopi LA Lakers tri sezone. FOTO: AFP
13. 4. 2019 | 14:00
13. 4. 2019 | 16:26
1:51
Medtem ko se najboljših 16 moštev v ligi NBA pripravlja na drevišnji začetek končnice 73. sezone, so se manj uspešni pospešeno lotili kadrovskih čistk. Trenerje so najprej odslovili Sacramento (oditi je moral Dave Joerger), Memphis (J.B. Bickerstaff) in Cleveland (Larry Drew), danes pa so Los Angeles Lakers pokazali vrata Luku Waltonu. Nekdanji košarkar LA Lakers, sicer tudi sin legendarnega Bill Waltona, je bil trener moštva od leta 2016 in ga poskušal približati nekdanjih slavnim časom, v katerih je osvojil kar 16 naslovov prvaka elitne ameriške lige; zadnjega leta 2010. Ni mu uspelo, LA Lakers se že šesto sezono zapored niso uvrstili v končnici prvenstva.

Pomagal ni niti prihod LeBrona Jamesa, ki se je preselil v Kalifornijo pred desetimi meseci, po spletu objektivnih in subjektivnih okoliščin ter poškodb ključnih mož (James je nastopil le na 55 tekmah) so Jezerniki končali sezono s 37 zmagami in 45 porazi. Že v torek je z mesta športnega direktorja odstopil legendarni Magic Johnson.
 

Ponoči že zares


Danes ponoči bodo na sporedu prve tekme 1. kola končnice, v katerem se bodo moštva pomerila na štiri zmage. V vzhodni konferenci se bodo udarili Philadelphia – Brooklyn in Toronto – Orlando, v zahodni pa Golden State – LA Clippers in Toronto – Orlando.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine