Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Vse bolj dramatično v boju za končnico lige NBA

Zaradi nepričakovane zmage Houstona proti Oklahomi ostaja velik pritisk na košarkarje Golden Stata.
Paolo Banchero (z žogo) in Draymond Green med tekmo Orlanda in Golden Stata. FOTO: Mike Ehrmann/AFP
Paolo Banchero (z žogo) in Draymond Green med tekmo Orlanda in Golden Stata. FOTO: Mike Ehrmann/AFP
Š. R., STA
28. 3. 2024 | 07:20
28. 3. 2024 | 07:28
3:01

Draymond Green je moral v ligi NBA spet predčasno s parketa. Košarkar Golden Stata je proti Orlandu prejel dve hitri tehnični napaki in bil izključen četrtič v sezoni. To je bila njegova prva izključitev, odkar je decembra zaradi udarca tekmeca prejel 16 tekem suspenza. Bojevniki so zmagali s 101:93 in ubranili deseto mesto zahoda.

Zaradi nepričakovane zmage Houstona proti Oklahomi ostaja pritisk na bojevnike zvezdnika Stephena Curryja velik. Rakete so po podaljšku premagale drugouvrščeno ekipo zahodne konference s 132:126. Za Orlando domači poraz pomeni nazadovanje v boju za četrto mesto v vzhodni konferenci. New York je s 145:101 premagal Toronto in ima zdaj na tretjem mestu malo več prednosti pred ekipo s Floride. Vendar pa New Yorku in Orlandu ni treba resno skrbeti glede nastopa v končnici.

Končnica za Brooklyn vse manj verjetna

Medtem pa je končnica za Brooklyn kljub zmagi vse manj verjetna. Brooklyn je premagal Washington s 122:119, vendar mu ni uspelo uloviti Atlante na desetem mestu lestvice. Slednja je dobila tekmo proti Portlandu s 120:106 in ima devet tekem pred koncem rednega dela že pet zmag več od mrežic.

Zmagali sta tudi obe ekipi iz Los Angelesa. Lakers so tokrat z LeBronom Jamesom, ki je manjkal pri zmagi proti Milwaukeeju, s 136:124 slavili proti Memphisu. James je dosegel trojni dvojček s 23 točkami, 14 skoki in 12 podajami. Superzvezdnik (39) je dejal, da bo moral biti »strateški« pri soočanju s poškodbo gležnja, ki ga muči večji del sezone.

»Lepo je biti spet tam na parketu s fanti in vesel sem, da še lahko naredim veliko stvari, ki nam pomagajo zmagati,« je po zmagi dejal James. Clippers pa so se za nedeljski poraz maščevali z zmago s 108:107 proti Philadelphii, potem ko je Kawhi Leonard v zadnjih trenutkih tekme zadel trojko.

Dončić na parket v soboto

Dallas tokrat ni igral. Luka Dončić in soigralci bodo sprejeli nov pomemben izziv v boju za končnico lige NBA v soboto ob 3.00 po slovenskem času, ko bo Dallas gostoval pri Sacramentu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine