Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

V Madisonu padla odločitev v zadnji sekundi

Po porazu Golden Stata v New Orleansu je na vrhu lige NBA znova Phoenix, ki je bil boljši od LA Clippers.
Z metom za tri točke v zadnji sekundi preko Jaysona Tatuma je RJ Barrett New Yorku priigral saldko zmago. FOTO: Vincent Carchietta/Usa Today Sports
Z metom za tri točke v zadnji sekundi preko Jaysona Tatuma je RJ Barrett New Yorku priigral saldko zmago. FOTO: Vincent Carchietta/Usa Today Sports
G. N., STA
7. 1. 2022 | 08:27
7. 1. 2022 | 08:28
2:17

Košarkarji Phoenixa so po novem najboljša ekipa v ligi NBA. Z zmago proti Los Angeles Clippers s 106:89 so se povzpeli na prvo mesto zahodne konference in lige. Njihov najbližji zasledovalec Golden State je izgubil na gostovanju v New Orleansu s 96:101.

Phoenix, ki je pogrešal kar nekaj igralcev, vključno z Deandrejem Aytonom, ima zdaj ob osmih porazih 30 zmag, zadnjo je dosegel precej zanesljivo proti losangeleški zasedbi, ki je bila slabša tri od štirih četrtin.

Prvi strelec pri zmagovalcih je bil Cameron Johnson s 24 točkami, kar je njegov osebni rekord, izkazal pa se je tudi 36-letni Chris Paul s trojnim dvojčkom (14 točk, 13 skokov, 10 podaj). Pri Clippers je Marcus Morris vpisal 26 točk.

Golden State, ki je dan pred tem izgubil v Dallasu, je vpisal deveti poraz ob 29 zmagah. Tokrat so bojevniki pokleknili v New Orleansu, igrali pa so brez svojega najboljšega igralca Stephena Curryja, ki je v Teksasu skupil poškodbo mišice.

Prvi zvezdnik moštva Golden State Stephen Curry je imel prosti delovni večer. FOTO: Chuck Cook/Usa Today Sports
Prvi zvezdnik moštva Golden State Stephen Curry je imel prosti delovni večer. FOTO: Chuck Cook/Usa Today Sports

Prav tako je manjkal še en izkušen igralec – Draymond Green – zaradi težav s kolkom. V izenačenem dvoboju so se nekoliko bolje znašli domačini na čelu z Brandonom Ingramom, ki je prispeval 32 točk, 11 skokov in šest podaj. Pri gostih je bil z 21 točkami najboljši Andrew Wiggins.

New York je premagal Boston s 108:105, potem ko je RJ Barrett ob zvoku sirene zadel trojko. Sicer pa je Evan Fournier dosegel zanj rekordnih 41 točk za zmagovalce, Jayson Tatum pa 36 za poražence.

Memphis je ugnal Detroit s 118:88, potem ko se je v domači ekipi med strelce vpisalo 13 od 14 košarkarjev, največ točk, 22, pa je dosegel Ja Morant.

V noči na soboto bo Luka Dončić z Dallasom gostoval v Houstonu.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine