Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dončić sklatil na tla tudi vodilno moštvo lige NBA

Ponoči so igrali tekme v severnoameriški košarkarski ligi NBA vsi trije klubi, katerih člani so slovenski legionarji.
Ob prodoru Luke Dončića je bil takole nemolen tudi Nemanja Bjelica. FOTO: Tom Pennington/AFP
Ob prodoru Luke Dončića je bil takole nemolen tudi Nemanja Bjelica. FOTO: Tom Pennington/AFP
F. T.
6. 1. 2022 | 06:01
6. 1. 2022 | 06:13
1:46

Ponoči so igrali tekme v severnoameriški košarkarski ligi NBA vsi trije klubi, katerih člani so slovenski legionarji. Dallas, čigar prvi as je Luka Dončić, je igral derbi z močno ekipo Golden Stata, Denver, v majici katerega nastopa Vlatko Čančar, je gostil Utah, Toronto, pri katerem ne najde sreče Goran Dragić, pa je gostoval v Milwaukeeju.

Čančar in Dragić nista dobila priložnosti, zato pa je pripadla posebna pozornost Dončiću. Odlični slovenski košarkar se počasi, toda zanesljivo vrača v pravo formo. Ljubljančan je bil namreč prvo ime derbija z vodilnim moštvom lige, ki je pripadel Dallasu z izidom 99:82, pri tem pa prispeval 26 točk (za dve 5:10, za tri 2:8, prosti meti 10:12), 7 skokov in 8 asistenc v 34 minutah igre. Stephen Curry je prispeval 14 točk in 9 skokov za poraženo ekipo.

Četrta zaporedna zmaga Dallasa

Dallas je nanizal četrto zaporedno zmago in zanesljivo ohranja svoj položaj v območju končnice. Toronto je sicer zmagal v gosteh pri Milwaukeeju z izidom 117:111.

Vsi trije klubi slovenskih košarkarjev bodo tudi naslednjič aktivni na isti večer oziroma po slovensko jutro. Dallas bo v soboto ob 2. uri po našem času gostoval v Houstonu, Toronto bo pol ure prej gostil Utah, Denver pa bo ob 3. uri po slovenskem času gostil kralje iz Sacramenta.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine