Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

V areni za 2 milijardi dolarjev tudi hamburger za najglasnejšega navijača

V Los Angelesu so bili košarkarji Dallasa priča zgodovini, z LA Clippers so odigrali prvo tekmo v novi Intiuit areni, ki je stala dve milijardi dolarjev.
Pogled na novo areno Intuit Dome, velikanski zaslon in polne tribune. FOTO: Jonathan Hill/Reuters
Pogled na novo areno Intuit Dome, velikanski zaslon in polne tribune. FOTO: Jonathan Hill/Reuters
17. 10. 2024 | 15:30
2:13

Košarkarji LA Clippers so z zmago s 110:96 nad Dallasom (Luka Dončić je dvoboj spremljal s klopi) odprli novo poglavje v klubski zgodovini. Odigrali so namreč prvo tekmo v novi dvorani Intuit Dome, najbolj modernem košarkarskem prizorišču na svetu, gradnja je stala dobri dve milijardi dolarjev.

Lastnik Clippers Steve Balmer, ki je milijarde zaslužil kot CEO in solastnik Microsofta, je želel dvorano, ki bo povsem prilagojena potrebam navijačev, ki ne bodo izgubljali časa s postranskimi opravki, zato je denimo v areno namestil kar 1400 stranišč, da bi skrajšal čas, ko gledalci niso na svojih sedežih.

Fascinanten del dvorane je ogromen ovalni ekran nad parketom, za košem pa stoji navijaški »zid«, 51 neprekinjenih vrst sedežev, kjer naj bi navijači ustvarili peklensko vzdušje. Vsak sedež bo imel senzor glasnosti, zato bodo lahko izbrali zmagovalca.

 FOTO: Jonathan Hill/Reuters
 FOTO: Jonathan Hill/Reuters

»Morda bomo v prihodnjih tekmah za najglasnejše ponudili tudi nagrade, na naslednji tekmi denimo bo najglasnejši navijač prejel zastonj hamburger,« Balmer v ameriškem slogu želi spodbuditi občinstvo k nekoliko bolj »evropskemu« spremljanju tekem v Los Angelesu. 

Nova dvorana naj bi bila naslednji kamenček v mozaiku, s katerim želi Balmer v Los Angelesu pridobiti navijače tudi na stran Clippers, ki so zdaj močno v senci bolj priljubljenih LA Lakers. Želel si je tudi za naslov konkurenčno moštvo, a je pred sezono v Philadelphio odšel Paul George, glavni zvezdnik Kawhi Leonard pa je zaradi kroničnih težav s koleni le še senca pred leti enega najboljših košarkarjev sveta. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine