Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Čančar trka na vrata Mika Malona, Bronny se je predstavil LA-ju

Pripravljalni kamp v ligi NBA je vedno zanimiv, četudi marsikdaj zavajajoč. Spodbudno je, da je na prijateljski tekmi Denverja priložnost dobil Vlatko Čančar.
Vlatko Čančar je opravil medijske obveznosti v Denverju. FOTO: Isaiah J. Downing/Reuters
Vlatko Čančar je opravil medijske obveznosti v Denverju. FOTO: Isaiah J. Downing/Reuters
N. Gr., STA
5. 10. 2024 | 09:45
5. 10. 2024 | 11:50
3:00

Slovenski košarkar Vlatko Čančar je na prvi pripravljalni tekmi pred novo sezono severnoameriške lige NBA v Abu Dabiju v odigral slabih 21 minut. Njegovo moštvo Denver Nuggets je v petkovem večernem dvoboju zadnjih prvakov lige NBA izgubilo proti branilcem naslova Boston Celtics s 103:107.

Med 18 košarkarji Denverja, ki so zaigrali na tekmi, je bil tudi 27-letni Čančar. Slovenski reprezentant, ki je med sezonama podpisal enoletno pogodbo z Nuggets, je v 20:58 minute na parketu dosegel šest točk. Iz igre je zadel dva od petih metov, v statistiko pa dodal še tri skoke in eno podajo. Izgubil je štiri žoge. Po izgubljeni sezoni zaradi strganih križnih vezi ima Čančar še eno priložnost, da si izbori mesto v rotaciji Denverja, a ga v boju z mlajšimi košarkarji, ki jih v Koloradu ne manjka, čaka zahtevna naloga.

image_alt
Dončić bo odmor še malo podaljšal, a ni razloga za preplah

Srbski zvezdnik Nikola Jokić je za Denver, najboljšo ekipo sezone 2022/23, prispeval 14 točk in osem skokov v 17 minutah, navijačem pa se je predstavil tudi nov član zlatih zrn Russell Westbrook, ki je v 18 minutah dosegel 12 točk. Za aktualne prvake iz Bostona je največ točk dosegel Payton Pritchard (21), Jayson Tatum jih je v 19 minutah zbral 12.

Iz Dallasa medtem prihajajo slabe novice, po Luki Dončiću se je poškodoval še Dante Exum, na treningu je nastradalo zapestje, morda bo potreboval celo operacijo, vsekakor pa bo Exum, ki je bil na nekaterih tekmah v drugi polovici minule sezone tudi član začetne peterke, manjkal več tednov. 

Bronnyja čaka še veliko dela

Si lahko Bronny James izbori mesto v prvi ekipi LA Lakers? Analitiki čez lužo mu pripisujejo zelo malo možnosti. FOTO: Jonathan Hui/Reuters
Si lahko Bronny James izbori mesto v prvi ekipi LA Lakers? Analitiki čez lužo mu pripisujejo zelo malo možnosti. FOTO: Jonathan Hui/Reuters

Prvič se je navijačem Los Angeles Lakers predstavil sin LeBrona Jamesa Bronny, ki je proti Minnesoti v 16 minutah dosegel dve točki, asistenco in skok, izkazal pa se je s tremi blokadami. V ZDA pričakujejo, da bo Bronny na začetku sezone dobil nekaj priložnosti s prvo ekipo, preden se bo preselil v razvojno ligo, saj ga čaka še veliko izboljšav igre v napadu, lahko pa bi nekaj malega prispeval z agresivno obrambo.

Prvi skupni trenutek LeBrona in Bronnyja na parketu na uradni tekmi je najtežje pričakovani dogodek začetka nove sezone v ligi NBA.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine