Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Time izbral LeBrona Jamesa

Košarkarski zvezdnik LA Lakers je po mnenju ugledne revije najboljši športnik leta 2020.
Po odlični sezoni, v kateri je osvojil, kar se je osvojiti dalo, je LeBrona Jamesa ameriška revija Time izbrala še za športnika leta. FOTO: Kim Klement/USA Today Sports
Po odlični sezoni, v kateri je osvojil, kar se je osvojiti dalo, je LeBrona Jamesa ameriška revija Time izbrala še za športnika leta. FOTO: Kim Klement/USA Today Sports
G. N., STA
11. 12. 2020 | 08:45
11. 12. 2020 | 09:17
1:23
V duhu slogana padlega predsednika Donalda Trumpa Najprej Amerika je tudi ugledna revija Time izbrala športnika leta. Po njej si je naziv najboljšega na svetu prislužil košarkarski zvezdnik LeBron James, ki je Los Angeles Lakers v zadnji sezoni vodil do naslova prvaka v NBA. Pri Timu so izbor utemeljili s tem, da je imel veliko vlogo tudi zunaj igrišč v boju proti socialni in rasni neenakosti v družbi.

»Po skoraj dveh desetletjih v ligi NBA je James kot poslanstvo sprejel, da je njegov talent na igriščih sredstvo za doseganje nečesa večjega od njega samega. Tudi letos je to pokazal bolj kot kdorkoli pred njim,« so v utemeljitvi zapisali v Timesu.

V noči na soboto po srednjeevropskem času pa Jamesa še ne bo v ekipi Lakers na prvem pripravljalnem dvoboju na novo sezono. Proti LA Clippers bo poleg 35-letnega zvezdnika manjkal tudi Anthony Davis, je pred dvobojem ameriškim medijem pojasnil glavni trener branilcev naslova prvaka Frank Vogel. Obema je namenil dodatni počitek.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine