Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

LeBron James si je želel Dončića

Za ameriškega zvezdnika je slovenski »čudežni deček« eden od najljubših košarkarjev v ligi NBA.
LeBron James uživa v dvobojih z Luko Dončićem. FOTO: Ronald Martinez/AFP
LeBron James uživa v dvobojih z Luko Dončićem. FOTO: Ronald Martinez/AFP
M. Š., STA
4. 12. 2020 | 00:21
1:55
Da je tudi LeBron James očaran nad slovenskim »čudežnim dečkom« Luko Dončićem, ni nobena skrivnost. O 21-letnem Ljubljančanu je namreč že večkrat spregovoril zgolj z izbranimi besedami.

Veliki zvezdnik moštva Los Angeles Lakers je v pogovorni oddaji Road Trippin med drugim priznal, da si je želel, da bi bil prav Dončić prvi košarkar, ki bi podpisal za njegov Team LeBron, serijo športnih copat znamke Nike. Toda slovenski as je slednjič raje izbral bolj uveljavljeno serijo Jordan, ki mu bo v prihodnjih petih letih navrgla kar 100 milijonov dolarjev.

»Ko je bil Dončić sredi pogajanj, je nosil različno obutev. Prav tedaj sem začel pogovore s pristojnimi pri Niku, da bi naredili serijo izdelkov Team LeBron, pri čemer sem si želel, da bi bil Luka moj prvi veliki zvezdnik, ki bi nosil mojo obutev. A menim, da ljudje pri podjetju niso bili pripravljeni na ta korak,« je razkril James in pristavil: »Mislim, da Luka sploh ni vedel za moje ideje in želje. No, zdaj ve.«

Zatem je 35-letni Američan, ki je v košarki osvojil tako rekoč vse, kar se je osvojiti dalo, dodal, da je mladi slovenski as trenutno eden od njegovih najljubših igralcev v ligi NBA. »Obožujem njegovo igro. Zanj je na prvem mestu ekipa, če pa ga izzoveš, bo tudi sam dosegal koše. Od daleč se vidi, kako zelo uživa v igri. Želel sem, da postane moj glavni obraz znamke, saj mi je zelo všeč, kaj predstavlja. Všeč mi je prav vse pri njem, tako na igrišču kot zunaj njega,« je še dejal James.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine